Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ΙΧ και Ταξί

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ΙΧ και Ταξί

ΝΕΑ

Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ΙΧ και Ταξί

ΝΕΑ

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στις πόλεις επαναφέρουν το ανώτατο όριο επιβατών στα ΙΧ, Ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Νέα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται από τις 3 Νοεμβρίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με στόχο τη μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τα οποία βέβαια επηρεάζουν και τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο όσο και με τα Ταξί ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις περιοχές όπου έχουν χαρακτηριστεί με «κίτρινο» χρώμα οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιούνται με πληρότητα έως 65% ενώ τα Ταξί θα δέχονται έως 3 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Οι χρήστες οχημάτων ιδιωτικής χρήσης θα μπορούν επίσης να είναι έως 3 άτομα με εξαίρεση αν μετακινείται ολόκληρη η οικογένεια.

Σε περίπτωση που κάποιες περιοχές χαρακτηρίζονται «κόκκινες» τότε διατηρείται το ποσοστό του 65% στην πληρότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά διαφοροποιούνται τα άτομα που επιβαίνουν σε Ταξί και ΙΧ.

Ειδικότερα στα Ταξί επιτρέπεται να μεταφέρουν έως 1 επιβάτη ενώ στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης έως 3 επιβάτες με εξαίρεση αν τα επιπλέον άτομα αφορούν μια οικογένεια.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως η χρήση μάσκα είναι υποχρεωτική παντού και ειδικά στους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και Ταξί και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μέχρι και η Αφρική δε θα δέχεται εισαγόμενα σαπάκια

Μπλόκο των Αρχών στα παλαιά ρυπογόνα Euro 4 diesel!

Διαλειτουργικότητα στα διόδια όχι όμως και στις… εκπτώσεις!

Advertisement