Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για την πρώτη Lamborghini Countach LP500S;

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα θα δίνατε για την πρώτη Lamborghini Countach LP500S;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για την πρώτη Lamborghini Countach LP500S;

ΝΕΑ

Η πρώτη Lamborghini Countach LP500S που κατασκευάστηκε ποτέ, είχε τη σπάνια «τύχη» να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της, στα χέρια του κιθαρίστα των Quiet Riot.

Advertisement
Advertisement

Στην πλούσια από εμπειρίες μέχρι τώρα ζωή της, η συγκεκριμένη Countach έπαιξε το ρόλο του μοντέλου για τα διαφημιστικά του μοντέλου.

Ξεκινώντας την καριέρα της από την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το 1982, όπου η συγκεκριμένη Countach με τον νούμερο 72 στο σασί της, ήταν σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Lamborghini, η συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική. Εκτός του ότι είναι η πρώτη Countach LP500S που κατασκευάστηκε ποτέ, κάτι που και ο συνταξιούχος θρυλικός δοκιμαστής της εταιρείας, Βαλεντίνο Μπαλμπόνι πιστοποιεί, το αυτοκίνητο αυτό είχε ιδιαίτερα rock ζωή.

Advertisement
Advertisement

Αν και το αυτοκίνητο πουλήθηκε για πρώτη φορά σε έναν αγοραστή στη Γερμανία, εξήχθη στις Η.Π.Α. και το 1985, το απέκτησε ο Κάρλος Καβάζο, ένας εκ των κορυφαίων βιρουόζων της κιθάρας εκείνης της εποχής, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στο συγκρότημα Quiet Riot. Στα χέρια του κιθαρίστα, η Countach απώλεσε την τροφοδοσία με τα έξι διπλά καρμπιρατέρ και απέκτησε ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

Ο Καβάζο, αφού χάρηκε το αυτοκίνητο για 15 χρόνια, στη συνέχεια το αποθήκευσε στο European Sport Cars, στο Βαν Νούϊς της Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο ανασύρθηκε από εκεί το 2021 και τώρα προωθείται εκ νέου προς πώληση. Με 66.198 χιλιόμετρα διανυθέντα και εμφανείς τις φθορές της χρήσης, η Countach θα περιμένει στωικά να βρεθεί ένας νέος ιδιοκτήτης που θα την αγαπήσει και θα την επαναφέρει σε άριστη κατάσταση.

Advertisement

Με ζητούμενη τιμή που φτάνει τα 640.000 ευρώ, σίγουρα περιμένει κάποιον που θα εκτιμήσει το ιστορικό της και θα προσμετρήσει στην αξία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως το ότι είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τις φωτογραφίες της μπροσούρας που είχαν οι αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο όταν το μοντέλο ήταν καινούργιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lamborghini Aventador Ultimae της Novitec είναι το κάτι άλλο
Αυτό είναι 1 από τα 5 σούπερ σπάνια τρακτέρ Lamborghini Centerario
Πως βγαίνεις από μία Lamborghini; (+video)