Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ρετρό χρωματολόγια της Ferrari;

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για ρετρό χρωματολόγια της Ferrari;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ρετρό χρωματολόγια της Ferrari;

ΝΕΑ

Όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, οτιδήποτε έχει πάνω του σφραγίδα της Ferrari, ακόμα και αν δεν είναι αξεσουάρ αυτοκινήτου, έχει κοινό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει πολλά για να το αποκτήσει.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε δει παλιότερα μοντέλα της Ferrari να πωλούνται σε πραγματικά δυσθεώρητες τιμές αλλά κάτι περιπτώσεις όπως αυτή που έχουμε εδώ, αγγίζουν την παράνοια.

Ένα σετ με δείγματα που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για να δίνουν τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή κάποιου μοντέλου της Ferrari να επιλέξει χρώματα και υλικά για το αμάξωμα και την καμπίνα του αυτοκινήτου του, προωθήθηκε σε δημοπρασία πρόσφατα μέσω του Bring a Trailer. Είναι ένα σετ δειγμάτων από τη δεκαετία του ’60 που ήταν στην πρώτη αντιπροσωπεία της Ferrari στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά στα αντικείμενα που πωλούνται, είναι δείγματα χρωμάτων, δέρματος, υφασμάτων και μοκετών της Ferrari, που φέρεται να προορίζονται για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν την περίοδο από τη δεκαετία του ’60, έως τη δεκαετία του ’90. Τα φυλλάδια δειγμάτων χρώματος συνοδεύονται από εργοστασιακά χρώματα αμαξώματος της Ferrari και τα αντίστοιχα ονόματά τους γραμμένα στο πίσω μέρος. Τα τρία δερμάτινα δειγματοληπτικά βιβλία διαθέτουν ποικιλία τύπων και αποχρώσεων, ενώ τα δειγματολόγια για τις μοκέτες, διαθέτουν δείγματα από διαθέσιμους τύπους και χρώματα.

Το δειγματοληπτικό βιβλίο των χρωμάτων που έχει τη «σφραγίδα» της Scaglietti και το φυλλάδιο με τα δέρματα της Connolly, είναι τα παλιότερα αντικείμενα του πακέτου και χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60. Η τιμή εκκίνησης για το πακέτο, είναι τα 16.845 ευρώ, το οποίο ως νούμερο, ακούγεται εξωπραγματικό για να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο σετ. Προφανώς όμως αυτοί που θα ενδιαφερθούν να το βάλουν στη συλλογή τους, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα –για να το πούμε κομψά.

Advertisement

Θυμίζουμε πως πριν ένα χρόνο περίπου, βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε το ποσό των 10.000 ευρώ (κορυφαία προσφορά μετά από 31 «χτυπήματα») για να αποκτήσει ένα σετ εργαλείων από Ferrari F40. Να πούμε επίσης, όση σημασία κι αν έχει αυτό, πως στην τωρινή πώληση περιλαμβάνεται ένα μπρελόκ από σμάλτο AE Lorioli Milano στην αρχική του συσκευασία, καθώς και ένα ορειχάλκινο σήμα αντιπροσωπείας με την ένδειξη «Chinetti International Motors, Greenwich, Connecticut».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ferrari 296 GTB
H Ferrari θα χρησιμοποιήσει ενεργειακές κυψέλες;
Δείτε μία 30 εκ. δολαρίων Ferrari να τρακάρει στο Le Mans! (+video)