Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα Tesla μέχρι να μείνει από μπαταρία; (+video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα Tesla μέχρι να μείνει από μπαταρία; (+video)

ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα Tesla μέχρι να μείνει από μπαταρία; (+video)

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές δηλώνουν κάποιες πολύ αισιόδοξες τιμές αυτονομίας για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Όμως η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Ο όρος της αυτονομίας είναι κάτι που προστέθηκε στην ζωή μας μαζί με την άφιξη της ηλεκτροκίνησης. Και οι εταιρίες δίνουν μία μάχη για το ποια θα ανακοινώσει το μεγαλύτερο νούμερο. Μία μάχη εντυπώσεων κατά κύριο λόγο, καθώς το πρότυπο WLTP που επικαλούνται δεν είναι και τόσο κοντά στην καθημερινότητα ενός οδηγού.

Σε ένα ακόμα video που παραθέτουμε, βλέπουμε την δοκιμασία σε πραγματικές συνθήκες δύο οχημάτων της Tesla. Στην δοκιμή αυτή χρησιμοποιούνται ένα Tesla Model 3 και ένα Tesla Model Y. Και στόχος είναι να κάνουν την διαδρομή μέχρι η μπαταρία να τελειώσει και το αυτοκίνητο να μείνει από ρεύμα.

Η δοκιμή έγινε στην Βρετανία, κατά κύριο λόγο σε αυτοκινητόδρομους με όριο ταχύτητας τα 120 χλμ/ώρα. Και η οδήγηση ήταν κανονική, χωρίς έμφαση στην οικονομία ενώ εναλλάσσονταν και οι οδηγοί από το ένα στο άλλο.

Advertisement
Advertisement

Μία παρατήρηση που έχει την δική της σημασία είναι ότι σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα, όπως το XC40 το οποίο βάζει περιορισμούς στην ισχύ και στον τρόπο οδήγησης όταν η μπαταρία φθάνει να εξαντληθεί, τα Tesla δεν έχουν κάποια τέτοια ασφαλιστική δικλίδα, και κινούνται μέχρι να ξεμείνουν τελείως από μπαταρία.

Η δοκιμή έγινε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου, και τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν πλήρως φορτισμένα.

Advertisement

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, ακόμα και για τα δεδομένα των Tesla, με το Model Y να φθάνει τα 465 χιλιόμετρα έχοντας την μπαταρία των 76 kWh.

Ενώ το Μodel 3 έφθασε τα 473 χιλιόμετρα με τη μπαταρία των 69 kWh. Όχι και άσχημα πάντως, ιδίως για μία οδηγική συνθήκη όπως αυτή στον αυτοκινητόδρομο που σε καμία περίπτωση δεν βολεύει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται τα Robotaxi από την Tesla!
Το Tesla Model Y της… Κίνας ή της Γερμανίας; (video)
Το Autopilot της Tesla συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένος αρχάριος οδηγός