Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως το γράμμα «Ζ» έγινε τοξικό για τα αυτοκίνητα

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως το γράμμα «Ζ» έγινε τοξικό για τα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Πως το γράμμα «Ζ» έγινε τοξικό για τα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα το γράμμα «Ζ» ήταν αθώο σύμβολο. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε κάτι που κανείς δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του. Και δεν φταίει προφανώς ο Ζορό.

Advertisement
Advertisement

Το πως κάποια σύμβολα μπορούν να συνδυαστούν με δυσάρεστες καταστάσεις της ανθρωπότητας κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η σβάστικα ήταν ένα θρησκευτικό σύμβολο το οποίο όμως, με την μεσολάβηση του Χίτλερ, έχει μείνει στην συλλογική αντίληψη ως κάτι απωθητικό που θυμίζει τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας.

Το ίδιο φαίνεται να γίνεται και στις μέρες μας με το γράμμα «Ζ». Το γράμμα αυτό εμφανίστηκε πάνω στα τανκς και τα οχήματα των Ρώσων που εισέβαλλαν στην Ουκρανία, και ήδη χρησιμοποιήθηκε από υποστηρικτές του Πούτιν και Ρώσους εθνικιστές, ως το σύμβολο της πολεμικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ξαφνικά λοιπόν, το γράμμα «Ζ» είναι μία ένδειξη που όλοι θέλουν να αποφύγουν, καθώς το θεωρούν τοξικό και άμεσα συνδεδεμένο με τους Ρώσους και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη εταιρία που αντέδρασε ήταν η άγνωστη σε εμάς DARTZ, η οποία παράγει κάποια extreme τετρακίνητα. Το μέχρι σήμερα λογότυπο της εταιρίας είχει ένα μεγάλο Ζ στο κέντρο, το οποίο έπρεπε να φύγει, δίνοντας την θέση του σε ένα διαμάντι.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Leonard Yankelovich, εκτός από αυτή την άμεση αντίδραση ώστε να μην χαρακτηριστεί από το γράμμα «Ζ», σπεύδει να ενημερώσει το αγοραστικό κοινό ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ρωσία αλλά ότι η έδρα του είναι στην Λετονία.

Advertisement

Εκτός από την εταιρία του Yankelovich, αυτή που πιθανόν να έχει αντίστοιχα «μπερδέματα» με την ιστορία του «Ζ» είναι και η Nissan. To νέο Ζ της εταιρίας, το σπορ κουπέ που παρουσίασε πρόσφατα, ίσως βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση, αν συνεχιστεί η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου γράμματος ως κάτι τοξικού.

Υπάρχει η δυνατότητα να ονομαστεί Νissan Fairlady χωρίς την ύπαρξη του «Ζ» το οποίο ίσως και να μην είναι η καλύτερη ιδέα αυτή την στιγμή. Αντίστοιχο πρόβλημα ίσως υπάρξει και για την σειρά Ζ της BMW.

Advertisement

Για τον Ζορό πάντως δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αν θα πρέπει να αλλάξει την «υπογραφή» του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα μυστικά του νέου Nissan Z
Το νέο Nissan Z με μια ματιά (video)
Ποια άρματα βλέπουμε στον πόλεμο της Ουκρανίας; (+video)