Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν η αναβίωση του Fiat Multipla;

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα σας φαινόταν η αναβίωση του Fiat Multipla;

ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν η αναβίωση του Fiat Multipla;

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής Μάρκο Μαλτέζε έχει την έμπνευση, η Fiat και ο σημερινός κόσμος του αυτοκινήτου, τι γνώμη θα είχαν;

Advertisement
Advertisement

Παρά το αμφιλεγόμενο στυλ του ή ίσως σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του, το Fiat Multipla του 1998 παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μίνι βαν που κατασκευάστηκαν ποτέ, διαθέτοντας σωρεία πρακτικότητας για το μέγεθός του.

Σε αρκετές, μάλιστα, των περιπτώσεων, όπως αυτή του ανεξάρτητου σχεδιαστή Μάρκο Μαλτέζε, το Multipla ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του, ώστε 26 χρόνια αργότερα να εξακολουθεί να αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης.

Ο Μαλτέζε δημιούργησε ψηφιακά μια σύγχρονη εκδοχή του ιταλικού μοντέλου, προσαρμόζοντας στη σημερινή εποχή τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του και προσθέτοντας τις δικές του πινελιές, στην αρχική δημιουργία του Ρομπέρτο Τζολίτο, συν ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Όπως και με το πρωτότυπο Multipla, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1998 έως το 2010 (αν και συνεχίστηκε στην Κίνα μέχρι το 2013), το προφίλ διατηρεί τη χαρακτηριστική «διαιρούμενη» όψη του. Στην ψηφιακή δημιουργία του Μαλτέζε, βέβαια, παρατηρούμε ένα πιο ανάγλυφο και ραφιναρισμένο αμάξωμα, ειδικά στο πίσω μέρος.

Τα φώτα που ήταν τοποθετημένα στο κάτω μέρος του παρμπρίζ έδωσαν τη θέση τους σε πιο λεπτά LED, σε σχήμα Υ. Όσο για τους κύριους προβολείς, διατήρησαν το στρογγυλό τους σχήμα, αλλά πλέον προεξέχουν από το ρύγχος.

Advertisement

Αν και ο Μαλτέζε δεν δημοσίευσε εικόνες του εσωτερικού, είναι βέβαιο ότι ένα σύγχρονοι Multipla, θα διατηρούσε τον οικογενειακό προσανατολισμό του και την ευρυχωρία με τη διάταξη δύο σειρών και έξι θέσεων.

Advertisement

Αυτό που σίγουρα θα άλλαζε, είναι ο παρωχημένος -για τα σημερινά δεδομένα- κινητήρας βενζίνης 1.6 λίτρων, ο οποίος θα έδινε τη θέση σε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα
Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία