Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν ένα Range Rover με υδρογόνο;

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα σας φαινόταν ένα Range Rover με υδρογόνο;

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν ένα Range Rover με υδρογόνο;

ΝΕΑ

Η Land Rover αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική MLA της Range Rover, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα εναλλακτικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η ριζική επανατοποθέτηση της JLR (Jaguar-Land Rover) στο αυτοκινητιστικό στερέωμα, γίνεται με τρόπο εντυπωσιακό και με προεκτάσεις πρωτόγνωρες.

Μια από αυτές, είναι η παρουσίαση των έξι νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με την αρχή να γίνεται το 2024 με την ηλεκτρική του εκδοχή του Range Rover. Όλα τα μοντέλα της Land Rover θα προσφέρονται σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς μέχρι τότε, οι ιθύνοντες της εταιρείας θέλουν να έχουν ένα ποσοστό πωλήσεων της τάξης του 60% μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα MLA αρχικά είχε κριθεί ασύμφορη και δεν ήταν προγραμματισμένη να παίξει το ρόλο της βάσης για τα σχέδια της Land Rover για ηλεκτροκίνηση, μια και κάτι τέτοιο κρίθηκε τελικώς ασύμφορο. Το ηλεκτρικό Range Rover θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα παραγωγής που θα επωφεληθεί από μια νέα συνεργασία μεταξύ JLR και BMW που θα αφορά στα συστήματα ηλεκτροκίνησης. Δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο το αν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση ένα από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες σήμερα στα υπάρχοντα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Σίγουρο θεωρείται το ότι η ηλεκτρική εκδοχή του Range Rover θα διαθέτει δύο κινητήρες –έναν ανά άξονα- και θα έχει παρόμοια νούμερα ισχύος με τις πιο δυνατές εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι ο επικεφαλής του προγράμματος για λογαριασμό της Land Rover, Nick Miller, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε πως ένα Range Rover FCEV θα μπορούσε να είναι στα πλάνα της εταιρείας καθώς το πρόγραμμα ανάπτυξης της υδρογονοκίνησης με την ονομασία «Project Zeus» της εταιρείας συνεχίζεται.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα από τα 300 σπάνια Land Rover Defender «James Bond Edition» έρχεται στην Ελλάδα
Δοκιμή: Range Rover Evoque P300e
Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου Range Rover

Advertisement

 

 

 

Advertisement