Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι το ταμπλό των μελλοντικών αυτοκινήτων;

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα είναι το ταμπλό των μελλοντικών αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Πώς θα είναι το ταμπλό των μελλοντικών αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Οι εταιρείες Visteon, ECARX και Qualcomm Technologies αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για την εξέλιξη προηγμένων ψηφιακών οθονών για τους πίνακες οργάνων και τα υπόλοιπα συστήματα που ελέγχονται από την κεντρική οθόνη των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι εξελιγμένες αυτές λύσεις, έχουν τις προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους όχημα, είτε ηλεκτρικό, είτε με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών θα δει την Visteon και την Qualcomm Technologies να αναπτύσσουν έξυπνες, βασισμένες σε κοινές πλατφόρμες λύσεις που θα παρέχουν στους οδηγούς εξατομικευμένες εμπειρίες στο πιλοτήριο των αυτοκινήτων. Το μελλοντικό σύστημα θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Snapdragon Automotive Cockpit 3ης γενιάς και το σύστημα SmartCore επόμενης γενιάς της Visteon που μπορεί ανεξάρτητα να λειτουργεί πολλαπλές οθόνες και εφαρμογές μέσω μιας θέσης ελέγχου. «Η συνεργασία μας με την ECARX και την Qualcomm Technologies σε έξυπνα πιλοτήρια θα προσφέρει μια συναρπαστική νέα ψηφιακή εμπειρία στους χρήστες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Visteon, Sachin Lawande.

Advertisement
Advertisement

«Η Visteon είναι ευχαριστημένη με τη δουλειά που έχουμε κάνει με την ECARX και την Qualcomm Technologies. Οι ομάδες μας έχουν εξελιχθεί ταχύτατα και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τεχνολογία και δημιουργικότητα για μια εμπειρία υψηλής ποιότητας πιλοτηρίου σε όλες τις λειτουργίας που αφορούν ένα cockpit αυτοκινήτου». Η Qualcomm είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον κόσμο και έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τη General Motors σε μια συμφωνία που θα δει τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται σε συστήματα υποστήριξης οδηγού, χαρακτηριστικά ψυχαγωγίας και τεχνολογίες για όλους τους τομείς του κάθε οχήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Ακόμα καλύτερα τα ηλεκτρονικά κλειδιά

Advertisement

Δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή το Sony Vision S

Από το 2022 στους αγοραστές του το αυτόνομο ΝΙΟ ΕΤ7

Advertisement