Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;

ΝΕΑ

Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;

ΝΕΑ

Με τον εξηλεκτρισμό να είναι προ των πυλών τής Sant’Agata όλοι αναρωτιούνται πώς θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Lamborghini. Μια αρχική απάντηση προσπάθησε να δώσει η διοικητική αρχή της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των ανθρώπων της Lamborghini έχει ληφθεί και ανακοινωθεί. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορίας της θα παρουσιαστεί το 2028, δηλαδή σε περίπου έξι χρόνια από σήμερα.

Η περιέργεια και η ανησυχία για το πώς θα είναι αυτό, δηλαδή εάν θα πληροί τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά των οχημάτων της αναφορικά με τη σχεδίαση και τις επιδόσεις της και εάν θα παραμείνει ιδιαίτερη όπως όλες οι προκάτοχοί της.

Advertisement
Advertisement

Μια αρχική προσέγγιση περί του νέου, συγκεκριμένου, μοντέλου έκανε ο κ. Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό αμερικανικό σταθμό ABC ο κ. Winkelmann δήλωσε σχετικά: «Αυτά που κάνουν μια Lamborghini μια αυθεντική Lamborghini είναι ο σχεδιασμός, η ισχύς σε απόλυτους αριθμούς, οι κορυφαίοι χρόνοι στην πίστα, η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνση και οι αντιληπτές επιδόσεις της ή πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται όταν οδηγείς τα αυτοκίνητά μας.

»Υπό κανονικές συνθήκες, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι πολύ καλά στην επιτάχυνση από στάση και στην επιτάχυνση στην ευθεία. Όμως, δεν είναι πολύ ευχάριστα στην οδήγησή τους -για παράδειγμα στις στροφές- ή κατά το φρενάρισμα. Δεν αντιδρούν καλά (σημ.: στη γρήγορη οδήγηση), ούτε προσφέρουν καλή αίσθηση στο τιμόνι.

»Αυτοί είναι οι τομείς τους οποίους χρειάζεται να βελτιώσουμε. Στη Lamborghini, εργαζόμαστε γι’ αυτό πριν εμφανιστεί στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα φέρει το έμβλημά της», κατέληξε ο κ. Winkelmann.

Advertisement

Με αυτά τα λόγια έδωσε την πληροφόρηση ότι οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν ξεκινήσει ήδη να πειραματίζονται και να προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini να μην έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα και να είναι ένα γνήσιο δημιούργημά της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η άγνωστη δραστηριότητα της Lamborghini;
Πότε θα παρουσιαστεί η Lamborghini Urus PHEV;
Σταμάτης Κόκοτας: Πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα