Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το νέο σήμα GTI της VW;

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως σας φαίνεται το νέο σήμα GTI της VW;

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το νέο σήμα GTI της VW;

ΝΕΑ

Ένα σήμα με μεγάλη ιστορία περνά στην επόμενη φάση του. Και οι αλλαγές που σηματοδοτεί είναι προφανείς.

Advertisement
Advertisement

Η VW ανοίγει τον βηματισμό της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της από τον οποίο δεν θα γλιτώσουν ούτε τα μοντέλα με την ένδειξη GTI.

Πρόσφατα, ένα νέο εμπορικό σήμα εμφανίστηκε, δίνοντάς μας μια γεύση για το πώς μπορεί να μοιάζει το GTI στην ηλεκτρική εποχή.

Το αναθεωρημένο έμβλημα του GTI διατηρεί τα αρχικά GT (Grand Tourer), αλλά αντικαθιστά το παραδοσιακό “I” (που αντιπροσωπεύει τον ψεκασμό) με έναν δυναμικό κεραυνό.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι επίσημες λεπτομέρειες παραμένουν λιγοστές, ο σχεδιασμός του εμβλήματος υποδηλώνει μια σύνδεση με την ηλεκτροκίνηση. Παρόλο που τα εμπορικά σήματα δεν εγγυώνται τη μελλοντική χρήση σε πρωτότυπα ή οχήματα παραγωγής, υποδηλώνουν ότι κάτι ετοιμάζεται στα παρασκήνια.

Η αίτηση εμπορικού σήματος κατατέθηκε στο Γερμανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων στις 25 Ιουλίου 2023. Εν μέσω εικασιών σχετικά με τη διακοπή του Polo GTI, το Golf GTI αναμένεται να υποστεί αναβάθμιση στο μέσο του κύκλου ζωής του.

Επί του παρόντος, η VW χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για να διαφοροποιήσει τα μοντέλα της. Το GTD αντιπροσωπεύει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, το GTE υποδηλώνει τα plug-in υβριδικά και το GTX προορίζεται για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement

Το κλασικό σήμα GTI χρησιμοποιείται για τα βενζινοκίνητα μοντέλα. Εκτός από αυτά, το σήμα R υποδηλώνει τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, ενώ ολόκληρη η γκάμα VW R θα μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer, έχει εκφράσει την πίστη του στα ονόματα Golf και GTI, θεωρώντας τα εμβληματικά και ζωτικής σημασίας για την κληρονομιά της μάρκας. Φήμες μάλιστα θέλουν την VW να αντικαθιστά το GTX με το GTI, σηματοδοτώντας την τάση της μάρκας προς τα ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης.

Advertisement

Πάντως πέρα από όλα αυτά, είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό ότι μέσα στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση, η VW θέλει να διατηρήσει κάτι από την παράδοσή της και στη νέα εποχή. Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι πολύ παρήγορο για όσους απολαμβάνουν όχι την μετακίνηση, αλλά την οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Volkswagen Golf GTI vs Honda Civic Type R
VW Golf GTI τρακάρει στην εθνική με 240 χλμ/ώρα (+video)
Volkswagen Golf GTI: Η παράδοση συνεχίζεται