Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το… σήριαλ της Αττικής Οδού

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… σήριαλ της Αττικής Οδού

ΝΕΑ

Το… σήριαλ της Αττικής Οδού

ΝΕΑ

Η νέα σύμβαση και ο ρόλο των εμπλεκόμενων, που θα καθορίσει τις τελικές εξελίξεις στο πολύκροτο σήριαλ.

Advertisement
Advertisement

Στο στάδιο της αντίστροφης μέτρησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Μετά την απόρριψη της προσφυγής του σχήματος VINCI-MYTILINEOS από το ΣτΕ, ο διαγωνισμός δείχνει να προχωρά απρόσκοπτα προς την ολοκλήρωσή του.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα και από διαφορετικούς φορείς, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και να χρειάζεται την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο, είναι ότι η αλλαγή μιας περιόδου παραχώρησης με μια νέα και μάλιστα με διαφορετικό ανάδοχο, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της σύγχρονης κατασκευαστικής ιστορίας της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Από την στιγμή που η Αττική Οδός θα περάσει εξ` ολοκλήρου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το επόμενο βήμα που είναι η παράδοση στον νέο παραχωρησιούχο, μέσω του διαγωνισμού που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο και ο νέος παραχωρησιούχος, δηλαδή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παράλληλα με τη διαδικασία που θα «τρέχει» το υπουργείο, θα πρέπει με τη σειρά τους να διαχειριστούν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Ταμείο θα πρέπει να συντάξει την σύμβαση παραχώρησης, ο δε παραχωρησιούχος να προσκομίσει τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΤΑΙΠΕΔ, στοιχεία απαραίτητα της νέας σύμβασης.

Η υφιστάμενη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με τον παραχωρησιούχο ολοκληρώνεται στις 24 Οκτωβρίου 2024