Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να σώσετε το αυτοκίνητό σας σε μία πλημμύρα (+video)

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να σώσετε το αυτοκίνητό σας σε μία πλημμύρα (+video)

ΝΕΑ

Πως να σώσετε το αυτοκίνητό σας σε μία πλημμύρα (+video)

ΝΕΑ

H κλιματική κρίση έχει κάνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα όλο και πιο συχνά. Και τα αυτοκίνητά μας πιο ευάλωτα σε δύσκολες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι πλημμύρες είναι ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να κάνει έντονη την παρουσία του και στην χώρα μας, ενώ σε άλλα σημεία του πλανήτη είναι ήδη μία σκληρή πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται με όλο και πιο μεγαλύτερη ένταση.

Πέρα από τους ανθρώπους και τις υπόλοιπες υποδομές, τα αυτοκίνητα είναι από τα πιο ευάλωτα κομμάτια στο παζλ των καταστροφών μιας καταιγίδας. Τα αυτοκίνητα που θα βρεθούν κάτω από το νερό πρακτικά θεωρούνται κατεστραμμένα, ακόμα και αν δεν έχουν πάθει τίποτα εξωτερικά.

Advertisement
Advertisement

Την λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει μία νεαρή μηχανικός από το Τέξας. Η Rahel Abraham είναι μηχανικός και το 2018 βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να δει το αυτοκίνητό της να καταστρέφεται από μία πλημμύρα.

Τότε αποφάσισε να βρει μία λύση για το πως θα μπορούσε να προστατεύει κανείς το αυτοκίνητό του σε μία τέτοια κατάσταση. Και κατέληξε σε μία τεράστια σακούλα, κατασκευασμένη από ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο υλικό, με στρατιωτικές προδιαγραφές και προφανώς αδιάβροχο.

Το ιδιαίτερα έξυπνο που έχει η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι ότι διαθέτει μόνο ένα φερμουάρ, από εμπρός μέχρι πίσω. Έτσι ένα μόνο άτομο μπορεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητο και να το αποκλείσει από τα στοιχεία της φύσης.

Advertisement

O σάκος αυτός έχει ειδικές δέστρες στην βάση έτσι ώστε να ασφαλιστεί το αυτοκίνητο στην θέση του και να μην παρασυρθεί από τα νερά. H λειτουργία του είναι εξασφαλισμένη, καθώς έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να επιπλέει και η “ίσαλος” γραμμή που αρχίζει το φερμουάρ να βρίσκεται έξω από το νερό.

Advertisement

Η νεαρή χημικός-μηχανικός προωθεί το προϊόν της και ως χρήσιμο για άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα για να ασφαλίσει κανείς την οικοσκευή του σε  ενδεχόμενο πλημμύρας. Το καλύτερο πάντως είναι ότι η τιμή αυτής της πολύ έξυπνης ιδέας είναι στα μόλις 400 δολάρια. Πολύ λίγα λεφτά μπροστά σε αυτά που μπορεί να σώσει (αν όντως πραγματοποιεί όσα υπόσχεται).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς αποζημιώνεστε από φυσικές καταστροφές
Θύμα πλημμύρας μια Ferrari FF
Θύμα πλημμύρας μία Toyota Supra

Advertisement