Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς να κάνετε Donuts με ένα Tesla (+video)

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να κάνετε Donuts με ένα Tesla (+video)

ΝΕΑ

Πώς να κάνετε Donuts με ένα Tesla (+video)

ΝΕΑ

Είναι πολύ εύκολο να κάψετε τα ελαστικά του Tesla Model S κάνοντας «Donuts»και το video που σας παρουσιάζουμε είναι η απόδειξη.

Advertisement
Advertisement

 

Όσοι παρακολουθείτε προγράμματα στο YouTube γνωρίζετε το κανάλι «DragTimes», όπου σε πρόσφατη εκπομπή οι συντελεστές του ανακάλυψαν τον τρόπο να διασκεδάσουν κάνοντας «Donuts» σε ένα άδειο parking με ένα Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και οι ιδιοκτήτες/ οδηγοί του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορούν να την εφαρμόσουν, χωρίς να πειράξουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Απλά θα χρειαστεί να απενεργοποιήσουν την ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα, το traction και stability control (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας) και τα φρένα άμεσης ανάγκης. Το αποτέλεσμα είναι: Το Tesla Model S από… Άγιο αυτοκίνητο να γίνει το αυτοκίνητο της κόλασης και να καίει τα ελαστικά του κάνοντας «Donuts» και χαρίζοντας χαμόγελα.

Όπως ο YouTuber εξηγεί στο video, η διαδικασία είναι απλή: Βάζετε το όχημα σε λειτουργία επιλέγετε την θέση «Drive» και μετά την «Park» στο κιβώτιο ταχυτήτων. Επιλέγετε: Settings και μετά «Service». Όταν το μενού φορτώσει αλλάζετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα επιλογή στις ρυθμίσεις «wheel/tire package». Το σύστημα κάνει reset και σας… αφήνει να απενεργοποιήσετε την ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα, το traction και stability control και τα φρένα άμεσης ανάγκης.

Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι… καπνοί. Καπνοί από τα καμένα ελαστικά μετά το έντονο σπινάρισμα των τροχών και μία περίεργη, απότομη και πρωτόγνωρη οδική συμπεριφορά για τους ιδιοκτήτες Tesla. Ο απόλυτος hooligan ξυπνά μέσα σας αφού το Model S σπινάρει και τους τέσσερις τροχούς εύκολα. Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσει η μπαταρία γρήγορα αλλά και να μην έχετε το «δίχτυ ασφαλείας» των ηλεκτρονικών συστημάτων, κάτι που χρειάζεστε γιατί η δύναμη των ηλεκτροκινητήρων είναι άμεση και μεγάλη και δεν θέλετε να σας δούμε στο YouTube ως τον οδηγό που κατέστρεψε το Tesla Model S.

Advertisement

Είμαστε σίγουροι πως η Tesla θα μπλοκάρει τον… δρόμο προς το παιχνίδι με ένα update στο λογισμικό. Μέχρι που ένας καλύτερος προγραμματιστής απενεργοποιήσει και την νέα ρύθμιση.

 

Advertisement