Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως λειτουργεί το «Wet Mode» της Porsche (video)

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως λειτουργεί το «Wet Mode» της Porsche (video)

ΝΕΑ

Πως λειτουργεί το «Wet Mode» της Porsche (video)

ΝΕΑ

Μία νέα λειτουργεία που εισήχθη με το λανσάρισμα της όγδοης γενιάς της 911, είναι το Porsche Wet Mode. Η δυνατότητα δηλαδή του γερμανικού μοντέλου να «αντιδρά» σε βρόχινες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ανιχνεύει το νερό στο οδόστρωμα και ενεργοποιεί τα συστήματα Porsche Stability Management (PSM) και Traction Management (PTM), ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή σταθερότητα υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Όταν λοιπόν οι αισθητήρες που βρίσκονται στους θόλους των πρόσθιων τροχών ανιχνεύσουν βρόχινες συνθήκες, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω σχετικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων πως πρέπει να γυρίσει χειροκίνητα τις ρυθμίσεις λειτουργίας της 911 σε «Wet Mode».

Υπό αυτή, προσαρμόζονται αντίστοιχα οι λειτουργίες του ABS, του Stability Control και του Traction Control αλλά και η απόκριση του κινητήρα ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη σταθερότητα κατά την επιτάχυνση.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το σύστημα τετρακίνησης αλλάζει την κατανομή ροπής, μεταφέροντας περισσότερη στον εμπρός άξονα ενώ μειώνεται και ο βαθμός εμπλοκής του πίσω διαφορικού.

Έχουμε όμως και αλλαγές στον τομέα της αεροδυναμικής, όχι μόνο στα ηλεκτρονικά και τη μηχανολογία. Στο «Wet Mode» ανοίγουν τα πτερύγια των εμπρός αεραγωγών ενώ το πίσω σπόιλερ επεκτείνεται σε θέση λειτουργίας «Performance» για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική ισορροπία.

Περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

Advertisement