Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως κερδίζουν εις βάρος σας ανεξάρτητα συνεργεία;

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως κερδίζουν εις βάρος σας ανεξάρτητα συνεργεία;

ΝΕΑ

Πως κερδίζουν εις βάρος σας ανεξάρτητα συνεργεία;

ΝΕΑ

Ο πληθωρισμός δεν λυπάται κανέναν και ιδιαίτερα τις συναλλαγές μετά την πώληση αυτοκινήτων. Στα συνεργεία η άνοδος των τιμών προκαλεί μάλιστα μεγάλη ανησυχία….

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα από την τελευταία έρευνα που διεξήγαγε η Vroomly μεταξύ 300 συνεργαζόμενων ιδιοκτητών συνεργείων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ένας στους δύο εργαζόμενους μηχανικούς «ανησυχεί ιδιαίτερα» για το μέλλον του.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική αφού το 96% των επισκευαστών δεν επωφελούνται από κρατικές ενισχύσεις όπως παράταση των προθεσμιών πληρωμής εισφορών και φόρων, διευκολύνσεις σε μετρητά από τράπεζες κ.λπ. Και αυτό κυρίως γιατί δεν ενημερώνεται σχετικά, τόσο από το λογιστή τους, όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα τα ανεξάρτητα -μη εξουσιοδοτημένα- συνεργεία για να μειώσουν το κόστος των αγορών ανταλλακτικών και να επιτύχουν πιο ελκυστικές τιμές αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους τους. Το 27% των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι άλλαξε προμηθευτή ανταλλακτικών. Μια κατάσταση που οι προμηθευτές ιμιτασιόν ή ανταλλακτικών χαμηλής ποιότητας έχουν ήδη  εκμεταλλευτεί και κάνουν χρυσές δουλειές…

Τονίσουμε ότι τις παραπάνω πρακτικές -θα λέγαμε- επιβίωσης, δεν τις εφαρμόζουν στο σύνολό τους τα ανεξάρτητα συνεργεία της χώρας μας, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, ενώ πολλά από αυτά πράττουν με ενημέρωση προς τους καταναλωτές για παράδειγμα τη γνησιότητα η μη των ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιήσουν κλπ.
Σημειώστε πως υπάρχει και το φαινόμενο σε ελεύθερα συνεργεία να χρεώνεται στον πελάτη -χωρίς τιμολόγηση φυσικά- γνήσιο ανταλακτικό και να τοποθετείται μη γνήσιο, συνήθως κινέζικο…

Απότομες αυξήσεις για ανταλλακτικά, αναλώσιμα και λιπαντικά

Τους τελευταίους μήνες, οι επισκευαστές ήρθαν πρώτα απ’ όλα αντιμέτωποι με απότομες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος. Συνολικά, το 72% από αυτούς παρατήρησε αύξηση στην τιμή του ρεύματος στα συνεργεία τους, κυρίως μεταξύ 10% και 20%. Ορισμένοι μηχανικοί έχουν επίσης εφαρμόσει πρωτοβουλίες για να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, μειώνοντας τη θέρμανση ή αλλάζοντας τον φωτισμό τους με λάμπες LED.

Advertisement

Όμως η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι η μόνη δαπάνη που έχει εκτιναχθεί στα ύψη στα συνεργεία. Ο πληθωρισμός ήταν επίσης ιδιαίτερα ισχυρός για τα λιπαντικά/αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά. Για σχεδόν τα μισά συνεργεία που συμμετείχαν στην έρευνα, τα προϊόντα αυτά αντιπροσώπευαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην αγορά, αντίστοιχα 49% και 38%.

Επισκευαστές έτοιμοι να αλλάξουν προμηθευτές

Αυτή η πολύ έντονη αύξηση του κόστους δεν είναι ουδέτερη και προφανώς βλάπτει τις ταμειακές ροές τους. Για να διατηρήσουν την οικονομική τους ισορροπία, το 25% των μηχανικών παραδέχεται ότι έχει ήδη μεταφέρει αυτές τις αυξήσεις στις τιμές τους, ιδιαίτερα στις ωριαίες τιμές εργασίας. Μεταξύ των άλλων ερωτηθέντων, το 30% από αυτούς σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του πολύ σύντομα. Μεταξύ αυτών, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες σκέφτεται να αυξήσει τα οφέλη του κατά 6 έως 10% ενώ μόλις το 7% των μηχανικών που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν θέλουν να αλλάξουν τις τιμές τους.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα λειτουργούν τα συνεργεία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ούτε να ακούνε δεν θέλουν για εξουσιοδοτημένα συνεργεία οι επιτήδειοι έμποροι!
Έτσι θα τοποθετούνται οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ στα συνεργεία!