Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα τοποθετούνται οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ στα συνεργεία!

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα τοποθετούνται οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ στα συνεργεία!

ΝΕΑ

Έτσι θα τοποθετούνται οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ στα συνεργεία!

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι οι συσκευές δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή των οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Advertisement
Advertisement

Τους όρους και τις προϋποθέσεις τοποθέτησης συσσωρευτών φόρτισης σε περιβάλλοντα χώρο συνεργείου έθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα σε σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία έγκρισης σχεδιαγραμμάτων και εγκρίνονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Επίσης ξεκαθαρίζεται ότι η εγκατάσταση των συσκευών δεν πρέπει να εμποδίζει την ομαλή κυκλοφοριακή ροή των τροχοφόρων οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην σχετική εγκύκλιο: «Κατόπιν σχετικού με το θέμα ερωτήματος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος (ΟΒΕΑΜΜΕ), σας ενημερώνουμε τα εξής:

α. Στην παρ. 2 του άρθρου 2 του (β) σχετικού αναφέρεται ότι: «Σε συνεργεία μπροστά από τα οποία και εσωτερικά του πεζοδρομίου υπάρχει ιδιωτικός χώρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων, απαγορεύεται η εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας σε αυτόν, εφόσον προκαλείται όχληση των περιοίκων. Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση στο πεζοδρόμιο και κάθε επισκευή οχημάτων επάνω στο πεζοδρόμιο ή στο κατάστρωμα του δρόμου».

β. Στην παρ. 4 του άρθρου 6 του (α) σχετικού αναφέρεται ότι: «Για τα νομίμως λειτουργούντα συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων οχημάτων η έγκριση εγκατάστασης των συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τις τεχνικές προδιαγραφές του άρθρου 4 του (α) σχετικού, πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία έγκρισης σχεδιαγραμμάτων. Ειδικότερα, οι εκμεταλλευτές των συνεργειών υποβάλλουν προς έγκριση στην αρμόδια οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, τα εξής: ….».

Advertisement

γ. Στην παρ. 1 του άρθρου 5 του (α) σχετικού αναφέρεται ότι «Οι συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στο άρθρο 4 του (α) σχετικού, στην περίπτωση που εγκαθίστανται στις υφιστάμενες ή υπό αδειοδότηση εγκαταστάσεις του άρθρου 1, εγκαθίστανται, για λόγους χωροταξικούς και οδικής ασφάλειας, σε κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία πλησίον των θέσεων στάθμευσης που είναι χωροθετημένες εντός του οικοπεδικού ή γηπεδικού χώρου.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση των συσκευών πρέπει: α) να μην εμποδίζει την ομαλή κυκλοφοριακή ροή των τροχοφόρων οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών, β) να μη διαταράσσει την εύρυθμη και λειτουργική διαρρύθμιση, διαχωρισμό και οριοθέτηση των κύριων και συμπληρωματικών δραστηριοτήτων και λοιπών επιτρεπόμενων χρήσεων, που λαμβάνουν χώρα εντός του προαυλίου (ακάλυπτου) χώρου του οικοπέδου ή γηπέδου του ακινήτου των υφιστάμενων ή υπό αδειοδότηση εγκαταστάσεων του άρθρου 1 της (α) σχετικής απόφασης».

Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι για συνεργεία που επιθυμούν να εγκαταστήσουν συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον περιβάλλοντα χώρο τους, ο οποίος δηλώνεται από τον εκμεταλλευτή του συνεργείου ότι χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των προς επισκευή οχημάτων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του (β) σχετικού, η διαδικασία έγκρισης σχεδιαγραμμάτων για εγκατάσταση συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών στην οποία υπάγεται το συνεργείο και είναι σύμφωνη με την παρ. 4 του άρθρου 6 του (α) σχετικού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Big Brother» σε συνεργεία, λιπαντήρια και πλυντήρια
Έτσι θα λειτουργούν τα συνεργεία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ούτε να ακούνε δεν θέλουν για εξουσιοδοτημένα συνεργεία οι επιτήδειοι έμποροι!