Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Γερμανία επιχειρεί την μετάβαση από τα ΙΧ στα ΜΜΜ

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Γερμανία επιχειρεί την μετάβαση από τα ΙΧ στα ΜΜΜ

ΝΕΑ

Πως η Γερμανία επιχειρεί την μετάβαση από τα ΙΧ στα ΜΜΜ

ΝΕΑ

Με δέλεαρ την ελκυστική τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ για να κάνει πιο ελκυστικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Την εισαγωγή ενιαίου κάρτας απεριορίστων διαδρομών με 49 ευρώ το μήνα για τα  Μέσα Μαζικών Μεταφορών σε όλη τη Γερμανία, από την 1η Ιανουαρίου 2023, αποφάσισαν οι υπουργοί Μεταφορών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων.

Στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας της κυβέρνησης, το ομοσπονδιακό κράτος θα διαθέσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ άλλα τόσα θα δαπανήσουν τα κρατίδια για τη χρηματοδότηση του μέτρου. Σε αντάλλαγμα, οι τοπικές κυβερνήσεις ζητούν σχέδιο επέκτασης και χρηματοδότησης των δημόσιων συγκοινωνιών, ειδικά στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ (FDP), το εισιτήριο θα προσφέρεται πιθανότατα ως συνδρομή, η οποία ωστόσο θα μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. «Το μέτρο πρέπει να είναι τόσο απλό, όσο ήταν το εισιτήριο των 9 ευρώ» μηνιαίως, το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία τους θερινούς μήνες.

«Η ελκυστική τιμή θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό νέων πελατών και θα έχει υψηλό αντίκτυπο στο κλίμα, καθώς θα επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη μετάβαση από το αυτοκίνητο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επομένως μεγάλη μείωση εκπομπής καυσαερίων», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι η εισαγωγική φάση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρένα υδρογόνου στη Γερμανία
Γερμανία: Στα ύψη και πάλι οι τιμές των καυσίμων!
Ελλάδα κάντο όπως η Γερμανία στα… καύσιμα!