Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως καταργεί η Ford τις αντηλιακές μεμβράνες;

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως καταργεί η Ford τις αντηλιακές μεμβράνες;

ΝΕΑ

Πως καταργεί η Ford τις αντηλιακές μεμβράνες;

ΝΕΑ

Ιδιαίτερες ανησυχίες φαίνεται πως έχει τελευταία η Ford, που κατοχυρώνει τη μία πατέντα μετά την άλλη.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη από όλες έχει να κάνει με κάποιου είδους… ηλεκτροχρωματικές γυάλινες επιφάνειες σε ένα αυτοκίνητο.

Πιστή στην ιστορία της, η Ford ψάχνει συνεχώς τρόπους για να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών ευκολότερη. Και λέμε για ιστορία, αφού η αμερικάνικη εταιρεία ήταν η πρώτη (πέρα από πολλές άλλες πατέντες) που σκέφθηκε το ξεθάμπωμα και ξεπάγωμα του πίσω παρμπρίζ μέσω του ηλεκτρισμού. Μπορεί τότε να φαινόταν αστείο, όμως βοήθησε πολύ στην πορεία, όπως πιθανό να συμβεί και με τη νέα πατέντα που κατοχύρωσε πολύ πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτήν, το οι γυάλινες επιφάνειες σε ένα αυτοκίνητο (πχ παράθυρα και πανοραμική οροφή) μπορούν να μετατραπούν σε διάφανες, να σκουραίνουν, να επιτρέπουν ή όχι το φως να εισέρχεται στην καμπίνα, με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Με τη βοήθεια κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης, τα έξυπνα τζάμια θα αντιλαμβάνονται τις καιρικές συνθήκες και αντίστοιχα θα επιτρέπουν ή όχι στις ακτίνες του ήλιου να περνούν μέσα στην καμπίνα.

Αντίστοιχα θα μπορεί να κρατά μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα στην περίπτωση που έχουν στο χέρι κάποιο smartphone ή θέλουν να βγάλουν φωτογραφία, κρύβοντας την οπτική επαφή από το εσωτερικό. Για παράδειγμα, αν έρθει κάποιος κοντά στο τζάμι, αυτό θα σκουραίνει παντελώς για τον… περίεργο, ενώ όταν η καμπίνα έχει ανάγκη από φωτισμό τότε τα ηλεκτροχρωματικά τζάμια θα είναι παντελώς διάφανα.

Advertisement

Η Ford μάλιστα δε φαίνεται να απέχει πολύ από την είσοδο της πατέντας στα μοντέλα παραγωγής, καθώς ήταν πολύ λεπτομερής στην κατοχύρωση της συγκεκριμένης ιδέας. Ανέφερε το 48V σύστημα που θα τροφοδοτεί τις γυάλινες επιφάνειες, καθώς και το υλικό (οξείδιο του κασσίτερου) που θα χρησιμοποιείται μέσα από τα τζάμια ώστε να αλλάζει ο χρωματισμός. Σύντομα λοιπόν κάτι φρέσκο που πιθανό να βάλει στην άκρη τις γνωστές μας αντηλιακές μεμβράνες, αφού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με πολύ έξυπνο τρόπο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ford κατοχυρώνει πατέντα με… παράθυρα αφής
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο Ford Fiesta
Ford Fiesta ST: Έκρηξη αδρεναλίνης και οδηγικής απόλαυσης