Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς επηρεάζουν οι εκλογές σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Alfa Romeo;

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς επηρεάζουν οι εκλογές σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πώς επηρεάζουν οι εκλογές σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα σχεδιάζει ένα εκρηκτικό SUV στα πρότυπα της Ferrari Purosangue, αλλά θα πρέπει να περιμένει…

Advertisement
Advertisement

Στελέχη της Alfa Romeo εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τον Ιούνιο και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, θα μπορούσε να επηρεάσει τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει το 2027.

Στις ΗΠΑ, μια ενδεχόμενη επιστροφή στον Λευκό Οίκο για τον Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να σημαίνει καθυστέρηση ή πάγωμα των σχεδίων για τις άλλες αμερικανικές πολιτείες να ακολουθήσουν την Καλιφόρνια και να απαγορεύσουν ουσιαστικά τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες από το 2035.

Ο Τραμπ θα μπορούσε επίσης να ανακαλέσει τα κίνητρα του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για πώληση EV που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Στην Ευρώπη, ένα νέο κοινοβούλιο της ΕΕ θα μπορούσε να επανεξετάσει ένα σχέδιο που απαιτεί πωλήσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών από το 2035.

Αυτό θα μπορούσε να βάλει φρένο στα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo, που προορίζονται να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδιαζόμενου SUV fastback στην πλατφόρμα STLA Large, δήλωσε ο CEO της μάρκας Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο σε δημοσιογράφους, στο μουσείο Alfa Romeo, κοντά στο Μιλάνο.

«Το ένστικτό μου θα ζητούσε να δώσουμε στην Alfa ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο παρόμοιο με τη (Ferrari) Purosangue (μεγάλο SUV), αλλά πρέπει επίσης να παρακολουθήσουμε πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν η γεωπολιτική και οι παγκόσμιες αγορές, επιλέγοντας τελικά ένα μικρό χάτσμπακ πιο προσανατολισμένο στην Ευρώπη». είπε ο Ιμπαράτο.

Advertisement

Η Alfa Romeo στις 10 Απριλίου θα αποκαλύψει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μικρό crossover Milano . Θα ξεκινήσει να πωλείται τον Σεπτέμβριο σε αγορές όπου η ζήτηση EV είναι ισχυρή, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ολλανδίας και των σκανδιναβικών χωρών.

Μια ήπια υβριδική έκδοση 48 volt θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, στοχεύοντας σε αγορές όπου η ηλεκτροκίνηση υστερεί, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Η Milano θα πωλείται στην Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και τη Λατινική Αμερική από το 2025.

Advertisement