Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μπορεί κανείς να προστατευθεί από νοθευμένη βενζίνη;

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως μπορεί κανείς να προστατευθεί από νοθευμένη βενζίνη;

ΝΕΑ

Πως μπορεί κανείς να προστατευθεί από νοθευμένη βενζίνη;

ΝΕΑ

Η έκρηξη στις τιμές των καυσίμων προκαλεί και αύξηση της νοθείας, μιας και το κέρδος για όσους την κάνουν είναι πολύ μεγάλο.

Advertisement
Advertisement

Οι τιμές των καυσίμων τραβούν την ανηφόρα και με βάση τις τρέχουσες συνθήκες είναι απλά θέμα χρόνου το πότε η αμόλυβδη θα ξεπεράσει την τιμή ορόσημο των 2,50 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα.

Νομοτελειακά η αύξηση των τιμών αυξάνει και τις περιπτώσεις νοθείας, καθώς το κέρδος είναι ιδιαίτερα αυξημένο και φυσικά ιδιαίτερα ελκυστικό για όσους την κάνουν.

Το θέμα είναι πως πρακτικά ο καταναλωτής είναι απροστάτευτος, μιας και οι συνέπειες της νοθευμένης βενζίνης θα φανούν στην πορεία και δυστυχώς στην τσέπη του μιας και η επισκευή του κινητήρα σε αυτές τις περιπτώσεις κοστίζει ακριβά.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μπορεί να κάνει ο κάθε οδηγός προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του είναι να είναι επιφυλακτικός στις πολύ χαμηλές τιμές των υγρών καυσίμων σε κάποια πρατήρια.

Με βάση τις ενώσεις των βενζινοπωλών -χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της προέδρου των βενζινοπωλών Αττικής Μαρίας Ζάγκα στην ΕΡΤ- η τιμή πώλησης της αμόλυβδης από το διυλιστήριο συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των μεταφορικών είναι 2,31 ευρώ το λίτρο.

Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν σε κάποιο συγκεκριμένο πρατήριο γίνονται ιδιαίτερα σημαντικές εκπτώσεις, π.χ. λόγω πολύ μεγάλης κατανάλωσης -ας σημειώσουμε πως με βάση και πάλι τις ενώσεις η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 30%- μια τιμή κάτω από τα 2,30 ευρώ θα πρέπει ενδεχόμενα να δημιουργήσει καχυποψίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμές καυσίμων: Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η Ελλάδα
Ελλάδα κάντο όπως η Γερμανία στα… καύσιμα!
EE: Οχι στη μείωση φόρων στα καύσιμα