ΝΕΑ

Porsche Taycan Cross Turismo με 600 ίππους

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Taycan Cross Turismo με 600 ίππους

ΝΕΑ

Porsche Taycan Cross Turismo με 600 ίππους

ΝΕΑ

Η Porsche σχεδιάζει μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διαδικασία ανάπτυξης γι αυτό που θα αποτελέσει το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της γκάμας, την Taycan Cross Turismo, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για το δρόμο κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η κανονική Taycan θα αποτελέσει τη βάση για την Cross Turismo, ωστόσο η Porsche θα χρησιμοποιεί άλλες τεχνικές και εργαλεία προκειμένου να επιταχύνει τα πράγματα. Και ένα τέτοιο εργαλείο είναι η εικονική πραγματικότητα.

Όπως λέει η Porsche, τα εικονικά μοντέλα Taycan που δοκιμάστηκαν καλύπτουν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια χιλιόμετρα, όλα ψηφιακά. Τα σημαντικότερα ήταν εκείνα που αφορούσαν οδήγηση σε ένα προσομοιωμένο κομμάτι στο Nurburgring. Χρησιμοποιώντας την προσομοίωση, οι μηχανικοί της Porsche έχουν ήδη βάλει το αυτοκίνητο να γυρίζει στο Nordschleife επτά μήνες πριν κατασκευαστεί το πραγματικό αυτοκίνητο. Η κύρια εστίαση κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν η διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ικανότητα της Taycan να διαχειρίζεται σωστά τους ενεργειακούς πόρους είναι απαραίτητη προκειμένου το αυτοκίνητο να επιτύχει χρόνο κάτω των οκτώ λεπτών. Η Porsche δεν αποκάλυψε το αν πέτυχε αυτόν τον στόχο στο εικονικό περιβάλλον. «Η ψηφιοποίηση μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε ακόμη πιο δυναμικοί και σπορ», δήλωσε ο Joachim Deisinger, επικεφαλής εικονικών οχημάτων της Porsche.

Advertisement
Advertisement

“Εκτός από το γεγονός ότι μπορούμε να προσομοιώσουμε μεμονωμένες συναρμολογήσεις και λειτουργίες, μπορούμε επίσης να τελειοποιήσουμε το όχημα στο σύνολό του πολύ πιο νωρίς και με πιο ακριβή τρόπο.” Η Cross Turismo θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα με την Taycan η οποία θα ξεκινήσει να παράγεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις, τη μπαταρία ή την εμβέλεια σε επίπεδο αυτονομίας. Σχετικά με το πρωτότυπο, ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 600 ίππους με συνολική αυτονομία τα 500 km. Οι δύο σύγχρονοι κινητήρες σπρώχνουν το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3,5 sec και στα 200 km/h σε λιγότερο από 12 sec.

Porsche-taycan-cross-turismo-tsiro-640