Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche Mission E δεν θα αλλάξει

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche Mission E δεν θα αλλάξει

ΝΕΑ

Η Porsche Mission E δεν θα αλλάξει

ΝΕΑ

Συνήθως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τα πρωτότυπα που παρουσιάζουν στις διεθνείς εκθέσεις ως ευκαιρίες για στιγμές δημοσιότητας – μέσω οχημάτων που ποτέ δεν θα τολμήσουν να βάλουν στην γραμμή παραγωγής. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Mission E.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η Porsche σκοπεύει να μη διαφοροποιήσει αισθητά το εν λόγω concept car που παρουσιάστηκε το περασμένο Φθινόπωρο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Άλλωστε από μόνο του, αποτελεί μία αλλαγή σελίδας για τη γερμανική μάρκα.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό sportscar, που αναμένεται να μπει στην παραγωγή στο τέλος της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

«Ο εξωτερικός σχεδιασμός θα είναι πανομοιότυπος. Θα πρέπει φυσικά να ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης στιγμής του λανσαρίσματος, άρα ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα. Έχουμε την τεχνική δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί και θα τα κάνουμε. Για εμάς είναι σημαντικό να καταφέρουμε να μεταφέρουμε όλα τα συναισθήματα που προκαλεί στον οδηγό η οδήγηση μίας Porsche, σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Δεν θα τολμούσαμε να βάλουμε το σήμα μας σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν δεν εξασφαλίζαμε πως θα πρόσφερε όσα όλες οι Porsche. Μπορείς να οδηγήσεις την 918 Spyder σε ρύθμισε EV και κάτι ανάλογο θα κάνουμε και με τη Mission E», είπε ο CEO της Porsche, Oliver Blume, μιλώντας στο περιοδικό Top Gear.

Porsche-Mission-E-Concept-c640tall

Το τετράθυρο και τετραθέσιο αυτοκίνητο έχει μέγιστη ισχύ που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,5 sec και εμφανίζει αυτονομία 500 km. Μέσω φορτιστή 800V είναι εφικτή η φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου σε ποσοστό 80% σε μόλις 15 λεπτά!