Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: ετοιμάζει ηλεκτροκίνητα και υδρογονοκίνητα μοντέλα!

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: ετοιμάζει ηλεκτροκίνητα και υδρογονοκίνητα μοντέλα!

ΝΕΑ

Porsche: ετοιμάζει ηλεκτροκίνητα και υδρογονοκίνητα μοντέλα!

ΝΕΑ

Η γερμανική φίρμα θα λανσάρει έως τα τέλη της δεκαετίας σούπερ σεντάν μοντέλα που θα αντιμετωπίσουν το Tesla Model S και την BMW 5.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά την σχετικά μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η Panamera, η Porsche σκοπεύει σε μία ανάλογη κίνηση στα σούπερ σεντάν, όπως δηλαδή έκανε και στα SUV (με την Cayenne και την μικρότερη Macan). Έτσι, στα μελλοντικά πλάνα της Porsche περιλαμβάνεται η παραγωγή της Pajun (μιας baby-Panamera), πάνω στην οποία θα βασιστεί και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με αυτονομία έως 400 km, όπως είχαμε γράψει σε σχετικό μας άρθρο.

Tώρα, οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται και από πρόσφατο δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το οποίο αναφέρει πως η Pajun θα βασιστεί στη νέα και ευέλικτη πλατφόρμα eMSB που θα μπορεί να φιλοξενεί στο κέντρο του αμαξώματος και κάτω από τα καθίσματα α) τις μπαταρίες (στην περίπτωση της ηλεκτρικής έκδοσης) ή β) τις δεξαμενές υδρογόνου. Ναι, οι ιθύνοντες της Porsche σχεδιάζουν και fuel-cell εκδοχή, ενώ και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες για τους πίσω τροχούς (όπως στο Audi R8).

Advertisement
Advertisement

Επίσης, σχετικά με την ηλεκτρική έκδοση της Pajun, άρθρο του γερμανικού περιοδικού AMS αναφέρει πως θα ονομάζεται 718 και πως θα λανσαριστεί έως το 2018. Περίπου ένα με δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει η fuel-cell εκδοχή η οποία θα ονομάζεται 818, ενώ ήδη η Porsche έχει πατεντάρει μία ειδική ζώνη πλαισίου για τις μπαταρίες και τις δεξαμενές με την ονομασία impact-plate. Περισσότερα, προσεχώς!