Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Επιστροφή στα ράλι

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche: Επιστροφή στα ράλι

ΝΕΑ

Porsche: Επιστροφή στα ράλι

ΝΕΑ

H Porsche αποκάλυψε σε πρωτότυπη μορφή την αγωνιστική έκδοση της Cayman GT4 Clubsport, με τον κωδικό Rally Concept, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τις ερχόμενες ημέρες, στο περιθώριο του 9ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Οδηγός της θα είναι ο δύο φορές νικητής του Le Mans και κάτοχος του ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak, Romain Dumas.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο βασίζεται στην Cayman GT4 Clubsport και διαθέτει τα ανάλογα αξεσουάρ για να λάβει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Από τις πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε τις προστατευτικές ποδιές, τις ελαφρού κράματος ζάντες με τα allterrain ελαστικά, το απαραίτητο roll cage, τα επιπλέον φώτα τοποθετημένα στο εμπρός καπό, αλλά και τον αεραγωγό οροφής.

95adbd8e-porsche-cayman-gt4-clubsport-rallye-concept-4-chariatis-530

Όπως και το μοντέλο παραγωγής, η Cayman GT4 Clubsport Rally Concept εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα των 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και 42,8 kgm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK έξι σχέσεων. Ανάλογα τις εξελίξεις, όπως ανακοινώνει η ίδια η Porsche, θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο. Σε ότι αφορά τη νέα γενιά της Cayman GT4 Clubsport, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η σκληροπυρηνική έκδοση του γερμανικού μοντέλου θα διαθέτει ισχυρότερο κινητήρα, ενώ χάρη στο αεροδυναμικό πακέτο, θα παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά σε ότι αφορά την κάθετα παραγόμενη αεροδυναμική πίεση (downforce).

Advertisement

99f090f9-porsche-cayman-gt4-clubsport-rallye-concept-6-chariatis-640