Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid: Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid: Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας

ΝΕΑ

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid: Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσιάζει την υβριδική έκδοση της Cayenne και Cayenne Coupe, όντας η ισχυρότερη και φυσικά ταχύτερη στη γκάμα του γερμανικού SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Η συνδυαστική ισχύς της νέας Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid φτάνει τους 680 ίππους. Για την απόδοση φροντίζει ένας τετράλιτρος V8 θερμικός twin-turbo κινητήρας με ισχύ 550 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων που βρίσκεται τοποθετημένο μέσα στο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων. Επίσης η συνδυαστική ροπή αγγίζει τα 900 Nm, μόλις από τις 1.500 rpm. Ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 14,1 kWh, με την φόρτισή της να ολοκληρώνεται σε 2,4 ώρες, σε δίκτυο 400V/16A ή έξι ώρες σε οικιακό ρεύμα 230V/10A. Σε πλήρη φόρτιση, το αυτοκίνητο να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση που αγγίζει τα 40 km και με ταχύτητα έως και 135 km/h.  Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, τόσο η Cayenne, όσο και η Cayenne Coupe χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-100 km/h, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 295 km/h.

Advertisement
Advertisement

Στη βασική έκδοση η Cayenne Turbo S E-Hybrid θα προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών σχεδίασης «Aero», κεραμικά δισκόφρενα, το σύστημα PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) σε συνδυασμό με το PTV Plus (Porsche Torque Vectoring Plus), Power Steering Plus και Sport Chrono Package. Από το μενού δεν λείπει φυσικά η αερανάρτηση PASM, ενώ στον  προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα φώτα τεχνολογίας matrix, το Head-Up Display, το σύστημα Night Vision με τη θερμική κάμερα και το InnoDrive που  περιλαμβάνει ενεργό cruise control με πρόσθετες και καινοτόμες λειτουργίες, όπως τον εντοπισμό των ορίων ταχύτητας και τα χαρακτηριστικά του δρόμου.