Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Ανάκληση 340.0000 οχημάτων

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Ανάκληση 340.0000 οχημάτων

ΝΕΑ

Porsche: Ανάκληση 340.0000 οχημάτων

ΝΕΑ

Το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να μην λάβει την εντολή «Park» με αποτέλεσμα το όχημα να είναι πιθανό να κυλήσει.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ανακαλέσει πάνω από 340.000 οχήματα σε ΗΠΑ και Καναδά και Ευρώπη καθώς μετά από καταγγελίες πελατών το όχημα μπορεί να κυλήσει ενώ ο λεβιές του κιβωτίου δείχνει ότι βρίσκεται στη θέση Parking.

Παρόλο που κάποιος οδηγός μπορεί φαινομενικά να μετακινήσει το κιβώτιο ταχυτήτων στη θέση «Park», ακόμη και να αφαιρέσει το κλειδί ανάφλεξης έχοντας την εντύπωση ότι το όχημα βρίσκεται σε στάθμευση, το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να μην λάβει την εντολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς προειδοποιητικά μηνύματα, ένας οδηγός θα μπορούσε να σβήσει τον κινητήρα, να βγει από το όχημα και να το βλέπει να κυλάει στο δρόμο χωρίς επιτήρηση.

Η Porsche έμαθε για το ζήτημα αυτό τον Δεκέμβριο του 2018 και άρχισε αμέσως μια εσωτερική έρευνα που διαπίστωσε πολυάριθμα παρόμοια περιστατικά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει μάθει για τυχόν τραυματισμούς ή αναφορές ζημιών αλλά η ανάκληση θα αρχίσει στις 11 Αυγούστου 2019 και, ως αποτέλεσμα, οι αντιπρόσωποι της Porsche θα προχωρήσουν στις αντικατάσταση των προβληματικών σημείων στα κιβώτια μετάδοσης των οχημάτων.

Advertisement

Περίπου 99.700 οχήματα ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ και 8.742 στον Καναδά και αφορά στα μοντέλα Cayenne και Panamera με 1η Άδεια από το 2003 έως το 2016 ανάλογα με την έκδοση και το μοντέλο.

Επίσης πάνω από 25.000 μοντέλα θα ανακληθούν στην Γερμανία ενώ τα υπόλοιπα κινούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement

Πάντως τα 100.000 μοντέλα που ανακαλούνται έχουν 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2003.