Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche «988» στα σκαριά με 600 PS!

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche «988» στα σκαριά με 600 PS!

ΝΕΑ

Porsche «988» στα σκαριά με 600 PS!

ΝΕΑ

Η γερμανική φίρμα δουλεύει πάνω σε ένα νέο supercar που θα πετάξει το γάντι στην Ferrari 458 Italia, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Με δεδομένο πως τα όρια εξέλιξης του «επίπεδου» 6κύλινδρου κινητήρα έχουν πλέον εξαντληθεί, οι μηχανικοί της Porsche έχουν ήδη ξεκινήσει να εξελίσσουν ένα μεγαλύτερο κινητήρα με περισσότερους κυλίνδρους και ίδια διάταξη. Έτσι, ο νέος 8κύλινδρος boxer αναμένεται να τοποθετηθεί στην επερχόμενη Porsche 988 -όπως είναι η κωδική της ονομασία- που θα αντιμετωπίσει την Ferrari 458.

To νέο μοτέρ εκτιμάται πως θα έχει χωρητικότητα 4,0 lt και με την βοήθεια τετραπλού turbo (ένα διπλό ανά σειρά κυλίνδρων) θα αποδίδει περίπου 600 PS και περισσότερα από 55 kgm. To σασί της νέας Porsche θα βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική με περισσότερο από πότε αλουμίνιο και συνθετικά υλικά που θα μειώνουν το βάρος.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία αλλά στα λιγοστά που έχει εξασφαλίσει το newsauto.gr, η σχεδίαση του αμαξώματος θα παραπέμπει στην 918 Spyder (την οποία βλέπετε στην φωτογραφία του άρθρου). Η Porsche 988 (αν τελικά διατηρηθεί η κωδική της ονομασία) αναμένεται να λανσαριστεί το 2017 και αργότερα θα ακολουθήσουν οι νέες γενιές των Boxster, Cayman και 911.