Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 R σε τιμή ρεκόρ!

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 R σε τιμή ρεκόρ!

ΝΕΑ

Porsche 911 R σε τιμή ρεκόρ!

ΝΕΑ

Η περιορισμένης παραγωγής 911 R πωλείται σαν μεταχειρισμένη, 4 φορές ακριβότερα σε σύγκριση με την τιμή που ζητά η Porsche για το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η 911 R είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο της Porsche, που κατασκευάζεται σε μόλις 991 μονάδες, οι οποίες έχουν πωληθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή της. Πρόκειται για μια Porsche που έχει φτιαχτεί ουσιαστικά για χρήση σε πίστα, με εξωτερική περιβολή όμως και εσωτερικό που αρμόζει σε μια κορυφαία 911 δρόμου. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας 4λιτρος 6κύλινδρος boxer κινητήρας 500 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ως προς την τιμή της, η Porsche ζητούσε 163.000 ευρώ για μια από τις 991 μονάδες της 911 R, όμως φαίνεται ότι λόγω του χαρακτήρα της και της limited παραγωγής της, η αξία της στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι πολύ μεγαλύτερη. Για παράδειγμα στη Νορβηγία, μια μεταχειρισμένη 911 R πωλείται προς 723.000 ευρώ. Πρόκειται για μια τιμή 4 φορές πιο πάνω από την αρχική του μοντέλου, που αποκαλύπτει και τη συλλεκτική του αξία. Να θυμίσουμε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πωλείται μια 911 R σε τόσο υψηλή τιμή, αφού οι πρώτες μεταχειρισμένες που βγήκαν στην αγορά το καλοκαίρι, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement