Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πολυτελής και με μηδενικούς ρύπους η νέα Jaguar XJ

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολυτελής και με μηδενικούς ρύπους η νέα Jaguar XJ

Mobility

Πολυτελής και με μηδενικούς ρύπους η νέα Jaguar XJ

Mobility

Η νέα γενιά της Jaguar XJ θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020 και θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar έχει σαν στόχο από το 2020 να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές της αρκετές υβριδικές εκδόσεις σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της, ξεκινώντας αρχικά με τη νέα XJ.

H ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί από την ίδια ομάδα τεχνικών που δημιούργησαν το ηλεκτρικό SUV, i-Pace, ενώ θα συναρμολογείται στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο του Castle Bromwich, στο οποίο κατασκευάζονται επίσης οι XE, XF και F-Type.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε βρετανικό μέσο, ο υπεύθυνος σχεδίασης της Jaguar, Julian Thompson αποκάλυψε ότι στόχος της ομάδας του ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο, πολυτελές αυτοκίνητο, χωρίς να δείχνει υπερβολικά φανταχτερό. Δήλωσε επίσης πως η νέα XJ θα δημιουργήσει μία νέα σχέση με τον οδηγό της, καθώς θα μπορεί να του προσφέρει, εκτός από την πολυτέλεια και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης, πρωτόγνωρες οδηγικές εμπειρίες.

Το πολυτελές βρετανικό μοντέλο θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική MLA (Modular Longitudinal Architecture) και όχι αυτή της i-Pace που έχει τη βάση της στην πλατφόρμα της F-Pace. Η νέα πλατφόρμα θα μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται για να αποτελέσει την βάση όπου θα δημιουργηθούν, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά plug-in και ελαφρά υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, έχοντας την ίδια γραμμή παραγωγής. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της σχετικά με εκδόσεις θερμικών συνόλων της νέας XJ.

Advertisement

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι μπαταρίες της νέας ηλεκτρικής XJ, θα συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Hams Hall του North Warwickshire, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του στα τέλη του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Η Jaguar i-Pace θα δοκιμαστεί να φορτιστεί… ασύρματα!

Σε ισχύ τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας!

Skoda: Πως να ταξιδεύετε με ασφάλεια

Advertisement