Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ζωντανός θρύλος: Η τελευταία Porsche 917

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ζωντανός θρύλος: Η τελευταία Porsche 917

ΝΕΑ

Πωλείται ζωντανός θρύλος: Η τελευταία Porsche 917

ΝΕΑ

Είναι λογικό, όταν ανακαλύπτουμε αγωνιστικά που έχουν γράψει ιστορία στις πίστες, να τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την αγωνιστική ιστορία της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη Porsche που κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans δεν ήταν άλλη από την 917, το μακρινό 1970. Το αγωνιστικό κατάφερε να πάρει την καρό σημαία 15 φορές σε 23 αγώνες στα τρία χρόνια που έτρεξε στο WSC, γεγονός που την κατοχύρωσε ως θρύλο.

Δυστυχώς, η Porsche 917 αποσύρθηκε το 1971, μετά από μία σειρά αλλαγών στους κανονισμούς, αλλά το 1981 επέστρεψε δυναμικά και κέρδισε ξανά με τη βοήθεια της Kremer Racing. Το αγωνιστικό ονομάστηκε 917 K-81 και έμελλε να είναι η τελευταία 917 που κατασκευάστηκε για τον αγώνα αντοχής του Le Mans.

Τώρα, δημοπρατείται μέσω του οίκου RM Sotheby’s και αναμένεται να κοστίσει από 3,5 μέχρι 5 εκατομμύρια ευρώ στον εύπορο θαυμαστή που θα την αγοράσει.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, έχει διατηρηθεί σε αξιοπρεπή κατάσταση για τα χρόνια της, αν και ο κινητήρας έχει ανακατασκευαστεί. Παραμένει όμως ο αερόψυκτος 12κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα τα 5 λίτρα και 580 ίππους. Φυσικά, η 917 έχει πίσω κίνηση η οποία μεταφέρεται μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Οι φθορές είναι εμφανείς, αλλά όχι αρκετά για να την κάνουν αποκρουστική ή να την παραμορφώσουν. Κατά συνέπεια, ένα αγωνιστικό που είναι ζωντανός θρύλος όπως αυτό, δεν μπορούσε να μην κοστίζει μερικά εκατομμύρια.