Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται Yugo με λίγα χιλιόμετρα

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται Yugo με λίγα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Πωλείται Yugo με λίγα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Δεν πρόκειται για ετεροχρονισμένη αγγελία αλλά για ένα εύρημα, ένα Yugo GV το οποίο έμεινε κρυμμένο σε ένα γκαράζ εδώ και 31 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεχάστε τις εγκαταλειμμένες Porsche, Ferrari, Lamborghini. Ακόμη και τα Ford ή τις Lancia και τις Alfa Romeo. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο, που είχε την δική του ιστορία στις Ελληνικές πωλήσεις ακόμη και στους αγώνες ένα Yugo, Ναι ένα Yugo. Για τους έφηβους της μέσης των 80’s και στην τριετία 1984, 1985 και 1986 το Zastava Yugo ήταν ένα όνειρο και μάλιστα για κάποιους όχι τόσο μακρινό. Ότι για εμάς ήταν όνειρο για την Αμερική ήταν μία πλάκα αφού τα αυτοκίνητα από την Γιουγκοσλαβία (τότε) ήταν απίστευτα φτηνά. Παρά την χαμηλή τιμή τους δεν πωλήθηκαν πολλά έτσι στις ΗΠΑ αν θέλoυν κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο, ψάχνουν για ένα Yugo GV.

Advertisement
Advertisement

Εδώ έρχεται το δικό μας εύρημα από ένα δημοφιλές site αγγελιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, πρόκειται για ένα μοντέλο λίγων χιλιομέτρων (με 700, 8 χλμ στο οδόμετρο) και καλά το μαντέψατε: Πρόκειται για ένα Yugo GV το οποίο βρισκόταν σε ένα γκαράζ από το 1988 στο Maryland. Ο ιδιοκτήτης του δηλώνει πως το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον πατέρα του γιατί θεωρούσε πως ήταν μοναδικό. Το κυκλοφόρησε για λίγο και το αποθήκευσε. Του έβγαλε την μπαταρία και το αποθήκευσε. Το αποτέλεσμα είναι ένα καλοδιατηρημένο, όσο αφορά την κατάσταση του αμαξώματος, αυτοκίνητο. Τα μηχανικά του μέρη όμως θέλουν πολύ δουλειά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Τα Zastava Yugo κατασκευάζονταν στην Γιουγκοσλαβία (στην σημερινή Σερβία) και το Yugo GV (Great Value) είχε κινητήρα 1100 κ.εκ. (55 ίππων) και κόστιζε 3.535 ευρώ (3,990 δολάρια) αλλά είχαν κακή ποιότητα κατασκευής ήταν αδύναμα και πωλήθηκαν 140.000 κομμάτια ως το 1992.

Το αυτοκίνητο της αγγελίας είναι ίσως αυτό με τα λιγότερα χιλιόμετρα στις ΗΠΑ και ο πωλητής ζητά για αυτό 7.974 ευρώ (9.000 δολάρια).

Advertisement