Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το απίθανο hot rod του Eddie Van Halen

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το απίθανο hot rod του Eddie Van Halen

ΝΕΑ

Πωλείται το απίθανο hot rod του Eddie Van Halen

ΝΕΑ

Το Ford Hot Rod του διάσημου κιθαρίστα Eddie Van Halen είναι ένα πανέμορφο κομμάτι σε εκπληκτική κατάσταση και τώρα έχει βγει προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα μοντέλο της Ford του 1934 το οποίο έχει δεχτεί όλες τις απαραίτητες περιποιήσεις για να μετατραπεί σε Hot Rod και να είναι πραγματικά ξεχωριστό.

Ο διάσημος ιδιοκτήτης του ήταν ο Eddie Van Halen που για πολλούς είναι ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες στην ιστορία της μουσικής. Ο Van Halen ήταν επίσης ένας παθιασμένος συλλέκτης αυτοκινήτων αλλά και αγωνιζόμενος όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο αυτοκίνητο από την περίφημη συλλογή του να προωθείται για πώληση αλλά αυτό το Hot Rod είναι όπως και να το κάνουμε, πιο ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία του αυτοκινήτου γίνεται από το Gotta Have Rock & Roll– όπως και στην περίπτωση της Ferrari 550 του 2000 που ήταν προς πώληση τον περασμένο Νοέμβριο αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον. Το Hot Rod όμως, είναι προφανώς πιο ιδιαίτερη περίπτωση και εδώ μπορεί να παίξει σημαντικότερο ρόλο το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και να περάσει συντομα σε νέα συλλογή.

Το τετράθυρο αυτοκίνητο παραδόθηκε στον Van Halen το καλοκαίρι του 1991. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν την «αγγελία» κατασκευάστηκε ακολουθώντας τις ακριβείς προδιαγραφές που είχε ζητήσει ο διάσημος κιθαρίστας. Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει άλλες δύο φορές χέρια στο μεσοδιάστημα αλλά πάντα σε ελεγχόμενες συνθήκες αποθήκευσης, σε γκαράζ με κλιματισμό. Έτσι έχει παραμείνει σε άριστη κατάσταση με επιμελώς διατηρημένη κάθε του λεπτομέρεια.

Advertisement

Είναι βαμμένο σε ένα πανέμορφο κόκκινο χρώμα, ενώ οι εσωτερικές επιφάνειες είναι καλυμμένες ως επί το πλείστον από καφέ ανοιχτό δέρμα. Ο κινητήρας του είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 5,7 λίτρων της Chevrolet και συνδέεται με ένα 4άρι αυτόματο κιβώτιο Hydramatic. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη και εκτός αυτής, το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλά μοντέρνα στοιχεία με ρετρό «κάλυψη. Έτσι διαθέτει υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και ηχοσύστημα συμβατό με smartphone.

Advertisement

Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει πως το sedan «34» της Ford συνοδεύεται από πολλά «αξεσουάρ» που πιστοποιούν την αυθεντικότητά του, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού τίτλου ιδιοκτησίας με την υπογραφή του Van Halen. Παράλληλα, προσφέρεται ως «πακέτο» με το αυτοκίνητο μια υπογεγραμμένη κιθάρα ως μέρος του deal. Η κιθάρα αυτή έχει τις υπογραφές των αρχικών μελών του συγκροτήματος Van Halen (Eddie και Alex Van Halen, David Lee Roth και Michael Anthony), ενώ μαζί με το αυτοκίνητο ο πλειοδότης θα πάρει και μια επίσης υπογεγραμμένη φωτογραφία. Η τιμή που αναμένεται να φτάσει το Hot Rod του Eddie Van Halen, θα κυμανθεί ανάμεσα στις 125.000 και 165.000 ευρώ, που ακούγεται αρκετά «λογική» για ένα τέτοιο σπάνιο αναμνηστικό που έχει κάι κάποια χρηστική αξία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αύξηση πωλήσεων για τη Ford στην Ευρώπη
Η Chevrolet Corvette πουλάει “σαν ζεστό ψωμί”
Ford BlueCruise στα Mustang Mach E και F-150 μέσα στο 2021 (VIDEO)