Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Mercedes 230 SL του Sir Stirling Moss

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Mercedes 230 SL του Sir Stirling Moss

ΝΕΑ

Πωλείται η Mercedes 230 SL του Sir Stirling Moss

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα που ανήκουν σε διασημότητες βγαίνουν συχνά σε δημοπρασία και κάποια έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όπως η Mercedes 230 SL που ανήκε από καινούργια στον Sir Stirling Moss.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη «παγόδα» δημιουργήθηκε μετά από παραγγελία του Moss: Είχε μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα και μοναδική οροφή κατασκευασμένη μόνο για τον Sir Moss.

Είναι ένα 230 του 1966, αλλά εκείνη την εποχή ο Moss ήθελε την πιο ισχυρή, ολοκαίνουργια και ακόμη μη διαθέσιμη 250 SL. Χάρη στην σχέση του με τη μάρκα, η Mercedes έδωσε στον Moss την 230 με Αγγλικές προδιαγραφές και με τον κινητήρα 2,5 λίτρων με μεγαλύτερη ροπή από τη 230.

Advertisement
Advertisement

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είχαν μία σημείωση, που έλεγε πως το μοτέρ είχε κωδικό «992» (με βελτιώσεις από την Dynotech). Μόνο το καλύτερο για τον Sir Stirling. Η SL του Moss είχε επίσης ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό. Ο Βρετανός ήθελε το hard top (την σκληρή οροφή)  με sunroof (ηλιοροφή) και οι φήμες λένε ότι αυτή ήταν η μοναδική W113 που είχε ποτέ τέτοια τροποποίηση.

Ο Moss παρέλαβε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο και το κυκλοφορούσε με την πινακίδα του «M7» για μερικά χρόνια, καλύπτοντας περισσότερα 17.700 χλμ. πριν το πουλήσει το 1968. Τον Νοέμβριο του 1970 ξαναβάφτηκε στο χρώμα Jaguar Pearl Grey και προφανώς αυτή είναι η μόνη αλλαγή που έχει γίνει από τότε που το κατείχε ο Sir Moss.

Advertisement

Η SL θα πουληθεί στο «The Classic Sale της Silverstone Auctions» στα τέλη Αυγούστου και παρόλο που χρειάζεται ανακατασκευή, η εκτίμηση της τιμής της ορίζεται μεταξύ 117.420-140.900 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-Benz αποχαιρετά τον Sir Stirling Moss (video)
Η Vanwall μας ξανασυστήνεται!
H αφιερωμένη στον Stirling Moss Maserati MC20 (video)