Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Ferrari του Niki Lauda

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Ferrari του Niki Lauda

ΝΕΑ

Πωλείται η Ferrari του Niki Lauda

ΝΕΑ

Η αγωνιστική Ferrari 312T, την οποία οδήγησε ο Niki Lauda βγαίνει σε δημοπρασία τον Αύγουστο από τους Gooding and Company στο Pebble Beach. Οι ιθύνοντες του οίκου δημοπρασιών, υπολογίζουν πως το μονοθέσιο του 1975 θα φτάσει τα 7.022.709 ευρώ (8.000.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

 

Η 312T, η οποία πωλείται, είναι το πλαίσιο με αριθμό «022» και οδηγήθηκε από τον Lauda πολλές φορές μέσα στην χρονιά του 1975 (ο Αυστριακός κατέκτησε τον τίτλο, εκείνης της χρονιάς). Με το ίδιο αυτοκίνητο κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix και πέντε pole positions στις πέντε φορές που συμμετείχε σε αγώνα με αυτό.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της, την αναπαλαίωσε το μοτέρ (στην Dennison International η οποία ειδικεύεται στα αυτοκίνητα της F1) το πλαίσιο και το αμάξωμα (στην Byers Custom and Restoration). Ως αποτέλεσμα των εργασιών το αυτοκίνητο κέρδισε την Τρίτη θέση στην κατηγορία του στο Pebble Beach Concours d’Elegance του 2017.

Advertisement

Μετά την Ferrari ο πρώτος ιδιοκτήτης του μονοθέσιου ήταν, το 1980, ο Γάλλος συλλέκτης Jacques Setton, που κράτησε το αυτοκίνητο για 20 χρόνια. Μετά πέρασε στα χέρια του John Bosch (στη Ολλανδία) και ο τρίτος ιδιοκτήτης του είναι ο Αμερικανός πωλητής του, ο οποίος πιθανόν να δίνει το μονοθέσιο λόγω του πρόσφατου θανάτου του Lauda κάτι το οποίο θα πολλαπλασιάζει την τιμή πώλησης. Οι υπεύθυνοι του οίκου Gooding and Company υποστηρίζουν πως η τιμή θα κυμανθεί από 5.268.000-7.022.000 ευρώ (6-8 εκατ. δολάρια).

Advertisement