Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται Ford Focus με V8 των 5.000 κ.εκ.

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται Ford Focus με V8 των 5.000 κ.εκ.

ΝΕΑ

Πωλείται Ford Focus με V8 των 5.000 κ.εκ.

ΝΕΑ

Οδηγός από τις ΗΠΑ αποφάσισε να ενσωματώσει σε Ford Focus 1ης γενιάς 8κύλινδρο μοτέρ. Το αυτοκίνητο έχει βγει στο «σφυρί».

Advertisement
Advertisement

Ford Focus με 5λιτρο 8κύλινδρο μοτέρ γίνεται; Και, όμως! Ένας οδηγός από τις ΗΠΑ… είπε να χαρίσει σε ένα πρώτης γενιάς Focus του 2003 επιδόσεις που παραπέμπουν σε Ford Mustang.

Αναλυτικότερα, χρησιμοποίησε το μοτέρ από τη λεγόμενη Fox Boxy Mustang, μια τρίτης γενιάς Mustang που κατασκευάστηκε από το 1978 έως το 1993. Ο κινητήρας βελτιστοποιήθηκε με εκκεντροφόρο E303 της Ford Performance, οι κυλινδροκεφαλές προέρχονται από Ford GT40, ενώ αντικαταστάθηκαν οι πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Tremec και ένα πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο ώστε να αντέχει το βάρος του 8κύλινδρου μοτέρ, ενώ τόσο ο πίσω άξονας (Ford 8.8) όσο και το υδραυλικό τιμόνι προέρχονται από Mustang.

Εμφανισιακά, το Ford Focus των 5.000 κ.εκ. κοσμείται από ένα εντυπωσιακό Fury Orange χρώμα, έχουν τοποθετηθεί προφυλακτήρες SVT (Special Vehicle Team), νέα φώτα ομίχλης και φιμέ παράθυρα (πλαϊνά και πίσω). Οι ζάντες είναι αλουμινίου με διάμετρο 17”, ενώ τα ελαστικά φέρουν την υπογραφή της Velozza.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα σε μαύρο χρώμα, ενώ ομόχρωμες είναι οι επενδύσεις σε ταμπλό, εσωτερικό θυρών, αλλά και τα πατάκια.

Το Ford Focus με τον 8κύλινδρο 5λιτρο κινητήρα έχει βγει στο «σφυρί» από την εταιρεία Bring a Trailer, με την τιμή του να είναι 23.076 ευρώ ($ 27,500).

Advertisement

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η Ford Mustang Mach-E σε νέες περιπέτειες (video)
Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη
Το επόμενο Ford Ranger θα έχει plug-in υβριδική έκδοση