Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Opel ετοιμάζει το ηλεκτρικό Mokka X

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Opel ετοιμάζει το ηλεκτρικό Mokka X

ΝΕΑ

H Opel ετοιμάζει το ηλεκτρικό Mokka X

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό Vauxhall Mokka X (εμείς θα το δούμε ως Opel) είναι πιθανό να αποκαλυφθεί στη Γενεύη και κάπως έτσι θα μοιάζει…

Advertisement
Advertisement

Η επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση του Opel (Vauxhall) Mokka X θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της σειράς SUV, καθώς ο κατασκευαστής θέλει να αλλάξει την εστίασή του από την βενζίνη και το ντίζελ στην ηλεκτροκίνηση. Tο ηλεκτρικό crossover θα ξεκινήσει λίγους μήνες μετά το κανονικό Mokka X που θα δούμε πιθανότατα στις αρχές του έτους.

Ο αντίπαλος του Kia e-Niro θα πάρει το στυλ του GT X Experimental που είδαμε πέρυσι. Οι πελάτες “δεν θέλουν το EV να φαίνεται διαφορετικό”, μας είπε άνθρωπος της Vauxhall. Το νέο Mokka θα βασιστεί στην πλατφόρμα Compact Modular Platform της PSA (CMP), η οποία θα στηρίξει επίσης την επόμενη γενιά του Peugeot 2008 αλλά και το επερχόμενο Corsa. Η πηγή μας μας είπε ότι η PSA επιθυμεί να ρίξει το βάρος στην ηλεκτροκίνηση ως την καλύτερη εναλλακτική των σημερινών βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων.

Το ηλεκτρικό Mokka αναμένεται να υιοθετήσει τον κινητήρα του DS 3 Crossback E-Tense, το οποίο χρησιμοποιεί μια μπαταρία 50kWh κάτω από το πάτωμα. Όπως και αυτό, το Mokka θα φορτίζει από 0 έως 80% σε 30 min προκειμένου να προσφέρει μια συνολική εμβέλεια 300 km. Η πλατφόρμα CMP δεν υποστηρίζει την υβριδική τεχνολογία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει Mokka PHEV. Το Mokka X του 2020 δεν είναι πιθανό να διαφέρει αρκετά από το σημερινό μοντέλο σε διαστάσεις, ωστόσο η Vauxhall θα κοιτάξει να διατηρήσει την απόσταση από το Crossland X, το οποίο βασίζεται σε ένα παλαιότερο πλαίσιο. Ενώ η πηγή μας δεν μπόρεσε να αποκαλύψει τα εταιρικά σχέδια, είναι πιθανό το νέο Mokka να πάρει μια πιο σπορ εμφάνιση, παρόμοια με αυτή του πρωτότυπου GT X. Η προσθήκη μιας κεκλιμένης οροφής και μικρότερων πρόσθιων και οπίσθιων προβόλων θα επιτρέψει στην Vauxhall να διαχωρίσει ξεκάθαρα τα δύο SUV.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε τους διαθέσιμους κινητήρες, τις προδιαγραφές αλλά και τις τιμές για το ηλεκτρικό Vauxhall Mokka X, αλλά μπορούμε να περιμένουμε από το νέο crossover να είναι λίγο ακριβότερο συγκριτικά με τις σημερινές εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Ωστόσο, δεδομένου του βαθμού ευθυγράμμισης των μοντέλων και της επιθυμίας της εταιρείας να αυξήσει τις πωλήσεις ΗΕ, το άλμα στην τιμή καταλόγου είναι πιθανό να είναι μικρότερο από ότι στην αντίστοιχη περίπτωση του Hyundai Kona.