Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Tesla: Ετοιμη να τα… σπάσει και στα φορτηγά (VIDEO)

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla: Ετοιμη να τα… σπάσει και στα φορτηγά (VIDEO)

Fleet Cars

Tesla: Ετοιμη να τα… σπάσει και στα φορτηγά (VIDEO)

Fleet Cars

Η Tesla κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο του Semi στην πίστα δοκιμών της εταιρείας στο Fremont των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

H Tesla παρουσίασε για πρώτη φορά το Semi το Νοέμβριο του 2017 και ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στου πελάτες το 2019, υπήρξαν καθυστερήσεις.

Μέχρι τώρα πάντως, η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για έναρξη παραδόσεων μέχρι το τέλος του 2021. Το σύντομο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Tesla, δείχνει το πρωτότυπο μοντέλο του φορτηγού της, να είναι σε φάση δοκιμών μέσα στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας στο Fremont. Χωρίς να έχει κάποιο τρέηλερ πίσω του, το Semi δείχνει πολύ ικανό και σταθερό, με όλη την προσοχή της εταιρείας να έχει δοθεί στην αυτονομία των μπαταριών του.

Advertisement
Advertisement

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι το Tesla Semi θα είχε αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα (804 χλμ.), υπό συνθήκες κίνησης σε αυτοκινητόδρομο, όταν έλκει φορτίο 80.000 lbs (36.387 kg). Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα με πλήρες φορτίο. Στη συνέχεια, στις αρχές του 2020, ο Musk ισχυρίστηκε ότι η αυτονομία του Semi θα ήταν στην πραγματικότητα κοντά στα 1.000 χιλιόμετρα (965 χλμ). Η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων έχει προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, επομένως είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο τελικό προϊόν της Tesla προτού αυτό φτάσει στην παραγωγή.

Διαβάστε ακόμα:
Tesla: Φθηνό ηλεκτρικό από την Κίνα για όλο τον κόσμο
Ιδού ο Βασιλιάς της τεχνολογίας για την Tesla
Ο εντυπωσιακός τρόπος που το Tesla διώχνει το χιόνι (VIDEO)