Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόλεμος: Που θα πάνε τα καύσιμα;

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόλεμος: Που θα πάνε τα καύσιμα;

ΝΕΑ

Πόλεμος: Που θα πάνε τα καύσιμα;

ΝΕΑ

Ενώ όλα έδειχναν ότι το Καλοκαίρι θα έμπαινε με αισιοδοξία για τις τιμές των καυσίμων δηλαδή για την τσέπη μας για άλλη μια φορά, ξαφνικά, ήρθαν τα πάνω, κάτω…

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος οικονομικός χάρτης περνάει συνεχώς μέσα από διάφορους κυματισμούς.

Εν μέσω της παγκοσμιοποίησης και της διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης, οι διεθνείς αγορές προσαρμόζονται σε νέες πραγματικότητες. Ένα από τα βασικά στοιχεία που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία είναι οι τιμές των καυσίμων.

Στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, η εμφάνιση των ηλεκτρικών οχημάτων και η έρευνα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσδοκώντας στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, δημιούργησαν μια νέα δυναμική. Η Ευρώπη, με το «Green Deal» της, έθεσε στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO2 και την ενίσχυση της βιώσιμης ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή φέρνει απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν σε μία νύχτα, προκαλώντας ανησυχία στον παγκόσμιο οικονομικό στίβο. Οι πολίτες ανησυχούν για την άμεση επίδραση στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, ενώ οι κυβερνήσεις αναζητούν λύσεις για την σταθεροποίηση της αγοράς.

Όλα τα βλέμματα και οι ελπίδες είναι στον ΟΠΕΚ, μήπως και αυξήσει δραστικά την παραγωγή πετρελαίου και πέσουν οι τιμές. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποφάσισε μείωση της παραγωγής, κάτι που οδήγησε σε αύξηση στην τιμή της βενζίνης, η οποία στην Αθήνα ακούμπησε τα 2 ευρώ το λίτρο!

Η Ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να ελέγξει την αύξηση των τιμών. Ο σχεδιασμός για την προστασία των καταναλωτών και η επιδίωξη βιώσιμων λύσεων είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών.

Advertisement

Στον… πάγκο το fuel pass που στην προηγούμενη ενεργειακή κρίση βοήθησε τον οικογενειακό προϋπολογισμό και φυσικά το επίδομα θέρμανση, το οποίο θα δοθεί έτσι και αλλιως στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αλλά με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για τις οικογένειες με παιδιά.