Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιους κινητήρες θα έχει η GLA;

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιους κινητήρες θα έχει η GLA;

ΝΕΑ

Ποιους κινητήρες θα έχει η GLA;

ΝΕΑ

Η πιο ενδιαφέρουσα παρουσία στο περίπτερο της Mercedes κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης (το NewsAuto.gr θα είναι εκεί!) θα είναι η GLA, εκτός και αν οι Γερμανοί μας επιφυλάσσουν μία σημαντική έκπληξη. Το compact SUV της μάρκας με έδρα της Στουτγάρδη βασίζεται στο πρωτότυπο GLA που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στη Σαγκάη και θα διεκδικήσει ένα μερίδιο από τους… φίλα προσκείμενους στη BMW X1 και το Audi Q3.

Advertisement
Advertisement

Κάνοντας χρήση της πλατφόρμας MFA (σε αυτήν πατούν επίσης η A-Class, η B-Class και η CLA), θα κυκλοφορήσει τόσο με κίνηση μόνο στους εμπρόσθιους τροχούς όσο και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η πλούσια γκάμα 4κύλινδρων συνόλων της Mercedes, βενζίνης αλλά και πετρελαίου, θα «δένει» ιδανικά με το χαρακτήρα της GLA, προσφέροντας συνδυασμούς για διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά… πορτοφόλια.

Στη βάση αναμένεται να βρίσκεται ο 1.6 με απόδοση 156 PS, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για τη GLA 4×4 (εκτός Ελλάδας φυσικά) θα είναι η 2.0 211 PS σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Η κορυφαία έκδοση GLA45 AMG έχει ήδη εντοπιστεί να κάνει δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ. Θα εξοπλίζεται από το 2λιτρο κινητήρα με ισχύ 360 PS, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η πρεμιέρα της θα γίνει το 2014.

Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η GLA, εμφανίζοντας ομοιότητες με την A-Class. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι από την τελευταία θα είναι πιο ακριβή γύρω στα 5.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement