Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford φέρνει τρία νέα ηλεκτρικά crossover στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford φέρνει τρία νέα ηλεκτρικά crossover στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Ford φέρνει τρία νέα ηλεκτρικά crossover στην Ευρώπη

ΝΕΑ

H ηλεκτρική επίθεση της Ford στην Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τέσσερα νέα crossover και πέντε ελαφρά επαγγελματικά.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ανακοίνωσε την επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας στην Ευρώπη με αρκετά νέα οχήματα, τόσο επιβατικά όσο και στα ιδιαίτερα δημοφιλή της ελαφρά επαγγελματικά.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα εμφανιστούν μέχρι το 2024, με στόχο να ξεπεράσουν τις 600.000 πωλήσεις ετησίως σε ηλεκτρικά στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το 2026. Η εταιρία θέλει επίσης να είναι εντελώς ελεύθερη από διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2035.

Το ενδιαφέρον που προκύπτει από τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, είναι ότι ανάμεσά τους υπάρχει και ένα το οποίο φαίνεται να αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση του Puma.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν επίσης ένα νέο μεσαίου μεγέθους crossover, και ένα σπορ crossover διαφορετικό από την Mustang Mach-E. Το τελευταίο πιθανόν να βγει σε συνεργασία με την VW χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB.

Η Ford λέει ότι το νέο μεσαίο ηλεκτρικό crossover θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2022 με 500 χιλιόμετρα αυτονομία, και θα ξεκινήσει να παράγεται μέσα στο 2023 στην Κολωνία. Εκεί θα φτιάχνεται και το νέο σπορ crossover. Όσο για την ηλεκτρική εκδοχή του Puma θα κατασκευάζεται στην Κραϊόβα στην Ρουμανία, από το 2024 και μετά, μαζί με το συμβατικό μοντέλο.

Advertisement

Στα ελαφρά επαγγελματικά θα υπάρχει η ηλεκτρική εκδοχή του νέου Transit/Tourneo Custom το 2023, το μικρότερο Transit/Transit Courier to 2024 και το νέο e-Transit. H Ford θέλει να παράγει 1,2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε μία περίοδο έξι ετών στο εργοστάσιο της Κολωνίας, έχοντας επενδύσει 2 δισ. δολάρια για να το καταφέρει.

Το μεσαίο ηλεκτρικό crossover θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα βγει από αυτό το εργοστάσιο το 2023, ενώ μία νέα εγκατάσταση για παραγωγή μπαταριών θα ξεκινήσει το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E GT
Ford Ranger Raptor: Πως γυρίστηκε το video της παρουσίασης (+video)
Το Ford Tourneo Connect είναι πεντάστερο (+video)