Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποδηλάτης στα 240 km/h με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποδηλάτης στα 240 km/h με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Ποδηλάτης στα 240 km/h με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Ο Neil Campbell μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι ο ταχύτερος ποδηλάτης στον πλανήτη καθώς έφθασε τα 240 km/h με…λίγη βοήθεια από μια Porsche Cayenne.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche εμπλέκεται σε μια τέτοια προσπάθεια καθώς πριν 40 χρόνια ένας άλλος ποδηλάτης, ο Jean-Claude Rude είχε φθάσει σε ασύλληπτη για ποδήλατο ταχύτητα εκμεταλλευόμενος το slipstream μιας Porsche 935 Turbo.

Επιστρέφοντας στο σήμερα ο Neil Campbell προσπάθησε να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ που ήταν τα 217 km/h που κατάφερε να σημειώσει τον Ιούνιο. Η προσπάθεια έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Elvington στο Yorkshire της Αγγλίας και για την πραγματοποίηση του ρεκόρ επιστρατεύτηκε μια Porsche Cayenne Turbo.

3df4bb4d-porsche-cayenne-bicycle-speed-record-545675harpi640

Advertisement
Advertisement

Το ποδήλατο του Campbell είναι ειδική κατασκευή από την εταιρία Moss Bikes και έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει σταθερότητα σε ταχύτητες έως τα 322 km/h. Βέβαια ο Campbell έφθασε μέχρι τα 240 km/h με την βοήθεια της Cayenne η οποία είχε και μια ειδική κατασκευή στο πίσω μέρος ώστε να προσφέρει αεροδυναμική προστασία στον ποδηλάτη.

Ο Campbell χρησιμοποίησε την Cayenne για την επιτάχυνση από στάση και έμεινε συνδεδεμένος με αυτή μέχρι τα 177 km/h. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μόνο την ώθηση από τα πετάλια και το slipstream που του πρόσφερε η Cayenne για να φθάσει τελικά μέχρι τα 240 km/h.

Ο Campbell πάντως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως βλέποντας εκ των υστέρων τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί αντιλήφθηκε πως η απόφαση για κάτι τέτοιο φλερτάρει με τα όρια της λογικής.

Advertisement

3df4bb4d-porsche-cayenne-bicycle-speed-record-545675harpi640_1

 

Advertisement