Live Κίνηση
Περισσότερα
PODCASTS

Podcast: Τα ηλεκτρικά και οι άλλοι…

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Podcast: Τα ηλεκτρικά και οι άλλοι…

PODCASTS

Podcast: Τα ηλεκτρικά και οι άλλοι…

PODCASTS

Καλωσορίσατε στο podcast μας με θέμα την στροφή των οδηγών προς την ηλεκτροκίνηση

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το επεισόδιο οι Τάκης Τρακουσέλλης και Ντίνος Παπαγιαννόπουλος ασχολούνται με μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Περίπου τρεις στους δέκα οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη μετάβαση από τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

H μελέτη, η οποία διεξήχθη με 500 οδηγούς EV, αποκάλυψε ότι το 91% εξακολουθεί να έχει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα, την αυτονομία, ακόμη και με βασικές λειτουργίες όπως η εκκίνηση του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο παρά τις αρχικές αυτές επιφυλάξεις, η έρευνα έδωσε μια ελπιδοφόρα εικόνα. Το 76% των ερωτηθέντων πίστευε ότι τα EV αποτελούν το μέλλον των μεταφορών, ενώ το 43% δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα αντικαταστήσουν τους βενζινοκινητήρες ή τους κινητήρες diesel μέχρι το 2030, ευθυγραμμιζόμενο με τους κυβερνητικούς στόχους.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα έδειξε επίσης μια αλλαγή στην αντίληψη μετά την οδήγηση ενός EV, με σχεδόν τους μισούς (43%) των συμμετεχόντων να αναπτύσσουν θετική άποψη, πιθανώς λόγω των εμπειριών από πρώτο χέρι που εξουδετέρωσαν τις αρχικές τους ανησυχίες.

Παρά τις ανησυχίες, η μελέτη κατέδειξε μια αυξανόμενη αποδοχή και περιέργεια για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Καλή ακρόαση!

Advertisement