Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέοι κινητήρες για B-Class, CLA και GLA

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέοι κινητήρες για B-Class, CLA και GLA

ΝΕΑ

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέοι κινητήρες για B-Class, CLA και GLA

ΝΕΑ

Παράλληλα με το λανσάρισμα της ανανεωμένης A-Class, η Mercedes αναβαθμίζει τα υπόλοιπα compact μοντέλα της γκάμας της, τις B-Class, CLA και GLA. Οι παραγγελίες αρχίζουν άμεσα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με τις παραδόσεις να ακολουθούν το Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σημαντικότερη προσθήκη αυτή του DYNAMIC SELECT στον προαιρετικό εξοπλισμό όλων των μικρομεσαίων μοντέλων. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τη λειτουργία του κινητήρα, της μετάδοσης, της ανάρτησης, του τιμονιού και του κλιματισμού. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές: Comfort, Sport, Eco και Individual. Για τη GLA υπάρχει άλλη μία θέση λειτουργίας, η Off-road. Από τις αρχές του 2016 θα είναι διαθέσιμα στα μικρομεσαία μοντέλα της Mercedes το Apple CarPlay και η τεχνολογία MirrorLink.

Παράλληλα λανσάρεται νέα βασική έκδοση για B-Class, η B 160. Φέρει τον 1.6 βενζίνης που αποδίδει 102 ίππους και μέση κατανάλωση 5,4 lt/100 km (125 g/km). Η CLA Shooting Brake αποκτά τρεις νέες πετρελαοκίνητες εκδόσεις, τη CLA 180 d με 109 PS και τις τετρακίνητες CLA 200 d 4MATIC και CLA 220 d 4MATIC. Η ισχύς του 2λιτρου turbo των CLA 250 Sport και CLA 250 Sport 4MATIC αυξήθηκε από τα 211 στα 218 PS.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, η GLA αποκτά πιο ισχυρούς κινητήρες και το νέο σύστημα πολυμέσων της Mercedes. Ο 2.2 diesel της GLA 220 d αποδίδει πλέον 177 έναντι 170 ίππων της προηγούμενης έκδοσης. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της GLA έχει οθόνη με διάμετρο 7 ίντσες, ενώ αν παραγγελθεί με το COMAND Online ή με το ηχοσύστημα Audio 20, τότε η οθόνη είναι 8 ιντσών.