Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πλήρη γκάμα μοντέλων η Mercedes-Benz στο Παρίσι

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πλήρη γκάμα μοντέλων η Mercedes-Benz στο Παρίσι

ΝΕΑ

Με πλήρη γκάμα μοντέλων η Mercedes-Benz στο Παρίσι

ΝΕΑ

Η γκάμα των μοντέλων της Mercedes-Benz είναι έτοιμη να υποδεχθεί νέα μέλη, όπως τη νέα B-Class, η οποία μπαίνει αισίως στην 3η γενιά, την κορυφαία προς το παρόν έκδοση της A-Class, Mercedes-AMG A35, την νέα GLE και την αμιγώς ηλεκτροκίνηση EQC. Τα παραπάνω μοντέλα θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στο κοινό, στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η νέα γενιά της B-Class, που θα συνεχίσει να αποτελεί τον αντίπαλο της BMW 2 Active Tourer, θα χρησιμοποιεί αρκετά κοινά σημεία με τη νέα A-Class. Τα σημαντικότερα στοιχεία της θα είναι η άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, οι καθαρότεροι προς το περιβάλλον κινητήρες και το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας.Ένα από τα σημαντικότερα highlights στο εσωτερικό είναι το εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Πρόκειται για ένα είδος «συναισθηματικής» σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες, καθώς διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Στο ταμπλό ενσωματώνονται δύο οθόνες (η μία ειναι αφής) που ξεκινούν από μέγεθος 7 ιντσών, για την βασική έκδοση, και φτάνουν έως τις 10.25 ίντσες, για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο σύνολο ευρείας οθόνης.

Advertisement
Advertisement

4ea32866-2019-mercedes-amg-a35-chariatis-530

Η νέα Mercedes-AMG A35 υιοθετεί επιθετικό σχεδιασμό, διαθέτοντας μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ευμεγέθη πίσω αεροτομή, αεροδυναμικό διαχύτη, καθώς και δύο οβάλ απολήξεις. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος κινητήρας βενζίνης με ισχύ 306 ίππων και 40,8 kgm ροπής που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4Matic. Σύμφωνα με τα παραπάνω η «μικρή» AMG επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 km/h.

fd1190e5-2019-mercedes-benz-gle-chariatis-640 a

Advertisement

Νέας γενιάς είναι και η GLE, η οποία εκτός από την αισθητική ανανέωση, διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, αυξημένες διαστάσεις, περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό και νέα γκάμα κινητήρων. Τέλος, την παράσταση αναμένεται να κλέψει η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC, το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εντάσσεται κάτω από το brand EQ. Ο κινητήρας αποδίδει 407 ίππους και 78 kgm ροπής, που χαρίζουν το 0-100 km/h σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h, ενώ οι μπαταρίες φορτίζουν από το 10% έως και το 80% σε 40 λεπτά, με το ειδικό WallBox.

147586c0-2019-mercedes-benz-eqc-chariatis-640 b

Advertisement