Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλατφόρμα Toyota για τα επόμενα GT86 και Subaru BRZ

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλατφόρμα Toyota για τα επόμενα GT86 και Subaru BRZ

ΝΕΑ

Πλατφόρμα Toyota για τα επόμενα GT86 και Subaru BRZ

ΝΕΑ

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει μέχρι τώρα, η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα «χτιστούν» τα επόμενα GT86 και Subaru BRZ θα είναι της Toyota.

Advertisement
Advertisement

 

Η πληροφορία προκύπτει από δημοσιογραφική πηγή που επικαλείται (χωρίς να ονοματίζει) το Αυστραλιανό Motoring. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, η Toyota εξελίσσει την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά των GT 86 και Subaru BRZ, που ως γνωστόν είναι μοντέλα με κοινή «καταγωγή»- προϊόν της συνεργασίας Toyota- Subaru. Η μετάδοση της κίνησης θα παραμείνει στους τροχούς του πίσω άξονα, όπως πρέπει δηλαδή για ένα γνήσιο sport μοντέλο, αλλά κρίνεται ως μη εφικτή η τροποποίηση και η συνέχιση της χρήσης της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν έως σήμερα τα δύο μοντέλα και προέρχεται από τη «φαρέτρα» της Subaru.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα, η πλατφόρμα των GT 86 και BRZ ήταν μια διαφοροποιημένη εκδοχή αυτής που χρησιμοποιεί η Subaru για το Impreza. Από την τροποποίηση και εφαρμογή της TNGA πλατφόρμας για την εξέλιξη και παραγωγή των δύο δίδυμων μοντέλων με τον boxer κινητήρα και την κίνηση στους πίσω τροχούς, προκύπτει πως θα υπάρχει και συνολικά μικρότερο βάρος στο μοντέλο. Σύμφωνα με το Motoring, μια πρόγευση του μοντέλου της Toyota που θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη γενιά του GT 86 είναι το πρωτότυπο του 2017, GR HV Sports Concept που με βάση τις διαστάσεις του «ταιριάζει» στα πρότυπα που έχει θέσει το δίδυμο των μοντέλων στην αγορά.