Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πισωκίνητη η νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πισωκίνητη η νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe

ΝΕΑ

Πισωκίνητη η νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe

ΝΕΑ

Έχοντας ως βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, η νέα γενιά της BMW Σειράς 2 θα χρησιμοποιεί μία καινούργια πλατφόρμα, ειδικά για μοντέλα με πίσω κίνηση.

Advertisement
Advertisement

 

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η επόμενη γενιά της Σειράς 2 Gran Coupe, που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως το 2020, θα χρησιμοποιούσε μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας UKL, που ήδη εφαρμόζεται σε προσθιοκίνητα μοντέλα όπως η νέα Σειρά 1 και το MINI, έρχονται οι δηλώσεις του υπεύθυνου R&D της βαυαρικής φίρμας, Klaus Fröhlich να ανατρέψουν τα πάντα.

Advertisement
Advertisement

Το τετράθυρο γερμανικό μοντέλο θα έχει ως αφετηρία την σκαλωτή πλατφόρμα της BMW, την γνωστή μας CLAR, πάνω στην οποία βασίζονται επίσης η Σειρά 7, η πρόσφατη Σειρά 3, η X7 αλλά και το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό i4. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει χώρο για τοποθέτηση μπαταριών, στην έκδοση Plug-in, όπως βέβαια και μια πληθώρα τετρακύλινδρων ή εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel, χειροκίνητων ή αυτόματων κιβωτίων, αλλά και τετρακίνητων εκδόσεων. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο, που θα αντικαταστήσει το δίθυρο κουπέ, αποτελεί μέλος της γκάμας «Gran Coupe», με κύρια χαρακτηριστικά τη νέα εμπρός μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα, την αλά κουπέ χάραξη της οροφής, αλλά και το αυξημένο μεταξόνιο που λογικά θα χαρίζει ένα σχετικά ευρύχωρο εσωτερικό.