Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήρε σβάρνα τα social media η Tesla

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πήρε σβάρνα τα social media η Tesla

ΝΕΑ

Πήρε σβάρνα τα social media η Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla ξεκίνησε επίσημα να διαφημίζεται στο Facebook και το Instagram μετά το πρώτο της σποτ στο YouTube.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla και ο ιδιοκτήτης της Ίλον Μάσκ ανέκαθεν ήταν αντίθετος στον παραδοσιακό τρόπο προώθησης της μάρκας. Ήθελε να περάσει μια ιδιαίτερη κουλτούρα η οποία θα βασιζόταν περισσότερο στους κοινωνικούς κύκλους των ιδιοκτητών Tesla και λιγότερα σε διαφημιστικές καμπάνιες στον ειδικό Τύπο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη πολιτική είχε μεγάλο οικονομικό όφελος για την εταιρεία γλιτώνοντας μεγάλα ποσά από τις διαφημίσεις, ωστόσο από ότι φαίνεται αυτή η στρατηγική ήταν μάλλον κοντόφθαλμη. Η Tesla για πρώτη φορά μετά το 2018 επιστρέφει στο Facebook και το Instagram ξεκινώντας τις πληρωμένες διαφημίσεις, ενώ ξεκίνησε λογαριασμούς στο TikTok και το YouTube.

Μέσα από την επίσημη σελίδα της στο FB – η οποία επαναλειτούργησε μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica και πλέον έχει ως περιεχόμενο πληρωμένες διαφημίσεις. Παράλληλα, η Tesla ξεκίνησε να διαφημίζεται και στο Instagram με ένα μικρό κλιπ το οποίο αναφέρεται στο Model Y και τη νέα χαμηλή του τιμή για τους πελάτες στις ΗΠΑ. Στο μικρό βίντεο εμφανίζεται επίσης το Gigafactory στο Τέξας και προωθεί ότι η Tesla είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η νέα εποχή προώθησης των αυτοκινήτων της Tesla έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας στο YouTube. Σε εκείνο το βίντεο δίνεται έμφαση στην ασφάλεια δείχνοντας τη μέγιστη προστασία που προσφέρουν οι αερόσακοι, το αμάξωμα και το προηγμένο σύστημα Autopilot.