Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ποιού διάσημου όχημα θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό;

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιού διάσημου όχημα θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό;

Men + Speed

Ποιού διάσημου όχημα θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό;

Men + Speed

Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν στην ιδιοκτησία τους τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους αυτοκινήτων, όπως ο Jay Leno. Είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λάτρεις αυτοκινήτων, γι’ αυτό και έχει μία τεράστια και μοναδική συλλογή. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ίσως από όλα τα εξωτικά οχήματα που κατέχει, από τα πιο μοναδικά είναι ένα φορτηγό F150 Harley-Davidson Edition, που του έδωσε η Ford το 2000, γνωστό και ως “Harley-Lightning Edition”. Διαθέτει έναν 5,4 lt υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα απόδοσης 360 ίππων με 596 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς

Jay Leno-HD F150-a640

Είναι έτοιμος να το βγάλει στο σφυρί για φιλανθρωπικό βέβαια σκοπό. Το όχημα θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση Barrett-Jackson στο Σκότσντεϊλ στην Αριζόνα, στις 29 Ιανουαρίου, με το σύνολο των εσόδων να πηγαίνουν σε Ίδρυμα που βοηθάει ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Advertisement
Advertisement

Ο Leno δήλωσε: «Αυτή είναι μια ευκαιρία να αγοράσει κάποιος ένα πραγματικά μοναδικό όχημα από την προσωπική μου συλλογή. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το Harley-Davidson F-150 είναι μοναδικό στο είδος της, αλλά το ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα προσφέρει στον οργανισμό αυτό και θα μπορεί να αισθάνεται όμορφα και υπερήφανος, γνωρίζοντας ότι παίρνει ένα εξαιρετικό όχημα για έναν πολύ καλό σκοπό

Jay Leno-HD F150-b640

Με μόλις 3.219km, το F-150 παραμένει σε άριστη κατάσταση και το φρέσκο μαύρο της χρώμα την κάνει να φαίνεται σαν καινούρια. Ο ίδιος λέει ότι η μόνη αλλαγή στο φορτηγό είναι μια νέα μπαταρία.

Advertisement

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Dodge Challenger SRT8 του 2008 του Leno βρέθηκε σε έναν άλλον οίκο δημοπρασιών στο Σκότσντεϊλ στην Αριζόνα, στη δημοπρασία του οίκου Gooding & Company. Το πολυπόθητο εκείνο αυτοκίνητο έπιασε τα 360.000 δολάρια, με όλα τα λεφτά να πηγαίνουν στο ίδρυμα USO (United Service Organizations), το οποίο βοηθά τραυματίες στρατιωτικούς.