Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος πρωταθλητής Formula 1 θα κάνει τα Zeekr πιο γρήγορα;

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος πρωταθλητής Formula 1 θα κάνει τα Zeekr πιο γρήγορα;

ΝΕΑ

Ποιος πρωταθλητής Formula 1 θα κάνει τα Zeekr πιο γρήγορα;

ΝΕΑ

Αγαπημένος οδηγός της Formula 1 αναλαμβάνει επικεφαλής εξέλιξης των σπορ μοντέλων της Zeekr.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι δεν αστειεύονται και έχουν αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν αναγνωρισμένους μηχανικούς, οδηγούς και σχεδιαστές για να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από παγκόσμια κυριαρχία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Zeekr έχει ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική όσον αφορά τα μοντέλα της με πολλαπλές καινοτομίες και γρήγορα σπορ μοντέλα. Για να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στην γκάμα της αποφάσισε να επιστρατεύσει τον τεράστιο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο πρώην πρωταθλητής Formula 1 με τη Ferrari αναλαμβάνει τη θέση του Επικεφαλής Σύμβουλου Επιδόσεων στα μοντέλα της Zeekr προκειμένου να γίνουν πιο γρήγορα και οδηγικά πιο αποτελεσματικά.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο στάδιο της συνεργασίας της Zeekr με τον Ραϊκόνεν έχει να κάνει με το 001 FR. Ο Φινλανδός θα βοηθήσει τους μηχανικούς της εταιρείας να ρυθμίσουν τέλεια το πλαίσιο και το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης προκειμένου να έρθει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Το Zeekr 001 FR παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες και οι επιδόσεις του αναστάτωσαν ακόμα και την Tesla. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει απόδοση 1.265 ίππους και είναι ικανό να πετύχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,07 δευτερόλεπτα. Το Αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα και τα περιφερειακά πολύ ποιοτικά με αναρτήσεις της KW και φρένα της AP Racing.

Advertisement

Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα τι μπορεί να πετύχει ο Κίμι Ραικόνεν με την Zeekr, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και μια συμμετοχή σε κάποιο πρωτάθλημα αγώνων με τον Φινλανδό πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού 001 FR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το «ελληνικό» Zeekr X
Δείτε το πανίσχυρο Zeekr 001 FR να περιστρέφεται σαν τανκ (+video)
Οδηγούμε το κινεζικό Zeekr X στη Σουηδία

 

Advertisement