Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο 2λιτρος κινητήρας της E-Class;

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο 2λιτρος κινητήρας της E-Class;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο 2λιτρος κινητήρας της E-Class;

ΝΕΑ

Η Mercedes E 220d χρησιμοποιεί το νέο τετρακύλινδρο 2λιτρο ντίζελ της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 194 ίππους, σε συνδυασμό μάλιστα με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων 9G-TRONIC.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο πετρελαίου, που δεν εντυπωσιάζει απλώς με τη δύναμη, την ευστροφία και την ροπή του στην E-Class, (εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο (0-100 km/h σε 7,3”), κάνοντας ιδιαίτερα ευχάριστη όσο και την εύκολη την οδήγηση, αλλά εκπλήσσει περισσότερο με την εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση με την οποία επιτυγχάνονται τα παραπάνω.

Το μεγάλο πολυτελές sedan των σχεδόν 5 μέτρων μπορεί να κινηθεί στην πόλη ακόμα και με λιγότερα από 8 lt/100 km, ενώ στον ανοιχτό δρόμο, αν κινηθεί κανείς κοντά στα όρια της λογικής και της… νομιμότητας, η κατανάλωση μπορεί να κυμανθεί γύρω στα 6 lt (σημαντικό ρόλο παίζει και η κορυφαία αεροδυναμική του αυτοκινήτου, o συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης Cx, είναι μόλις 0,23).

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι προκύπτουν οι πολύ χαμηλές τυποποιημένες εκπομπές CO2, μόλις στα 102 g/km. Αυτό θα πει να επιστρατεύεις σύγχρονη τεχνολογία προς όφελος του καθημερινού οδηγού-χρήστη. Η E-Class ούτως ή άλλως είναι ένα κινητό εργοστάσιο τεχνολογίας, οπότε δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά.